10 lucruri care se vor întâmpla cu pielea ta dacă folosești miere

10 lucruri care se vor întâmpla cu pielea ta datorită mierii

Mierea este un panaceu pentru toate bolile. Pe lângă gustul dulce și proprietățile vindecătoare, oferă o serie de beneficii atunci când este aplicat local.

Cleopatra este una dintre cele mai frumoase femei din istorie și a folosit miere pentru băi pentru a-și păstra frumusețea pielii.

Iată 10 lucruri care se vor întâmpla cu pielea ta dacă folosești miere.

1. Hidrateaza pielea
Mierea este un remediu excelent pentru pielea uscata. Datorită glucozei, are un efect de catifelare, ajută la reținerea umidității în țesuturi.

2. Reduce acneea
Mierea reduce in mod natural acneea datorita capacitatii sale de a curata pielea si porii. În plus, reduce producția de sebum, distruge bacteriile dăunătoare. Pentru a ajuta la curățarea porilor, aburiți-vă fața timp de 10 minute, apoi aplicați o mască cu miere.

3. Previne infecțiile cutanate
Dacă vă răniți pielea, curățați această zonă și aplicați puțină miere. Acest lucru va ajuta la regenerarea țesuturilor.

4. Reduce pigmentarea
Mierea este un remediu excelent pentru pistrui si petele solare. Datorită acestuia puteți obține o culoare uniformă a pielii. Faceți o mască amestecând mierea, sucul de lămâie și scorțișoara. Aplicați pe piele timp de 15 minute și clătiți cu apă caldă.

5. Reduce inflamația
Dacă aveți o erupție cutanată sau altă inflamație a pielii, folosiți miere. Va ajuta la eliminarea excesului de lichid și la reducerea umflăturilor.

6. Efect antioxidant
Aplicarea mierii pe piele te poate proteja de razele ultraviolete si de procesul de oxidare si protejeaza impotriva cancerului de piele si a ridurilor.

7. Curăță pielea
Mierea îndepărtează ușor celulele moarte ale pielii care pot înfunda porii și pot cauza alte probleme. Pentru cel mai ușor peeling, amestecați bicarbonatul de sodiu cu miere.

8. Îndepărtează cicatricile
Aplicarea mierii pe zona tăiată o poate ajuta să se vindece corect. Datorită proprietăților sale tonice, mierea oferă o culoare uniformă a pielii și ajută la îndepărtarea urmelor de răni și acnee.

9. Reduce ridurile
Mierea accelerează reînnoirea celulară, crește producția de colagen și previne formarea ridurilor.

10. Strânge pielea
Mierea ajută pielea să rămână tonifiată și fermă. De-a lungul anilor, îmbătrânirea, pierderea în greutate, sarcina pot duce la lăsarea pielii. Măștile obișnuite cu miere elimină toate aceste efecte.