10 remedii de casă pentru a scăpa rapid de ciuperca unghiilor și picioarelor

Acestea sunt cele mai eficiente și simple remedii de casă pentru eliminarea rapidă a unei ciuperci iritante care vă afectează pielea și unghiile de la picioare!

1. Otetul de mere
Unul dintre cele mai bune remedii pentru onicomicoza este otetul de mere, care poate fi folosit extern si intern. Se amestecă părți egale de oțet și sare de mare și se diluează cu 6 părți apă fierbinte. Aplicați de până la două ori pe zi timp de cel puțin treizeci de minute pentru a ucide ciuperca.

Alternativ, puteți amesteca oțet de mere cu miere și aplicați direct pe unghie.

2. Decoctul de frunze de măslin
O altă opțiune excelentă pentru combaterea acestor ciuperci este decoctul de frunze de măslin. Este antibacterian, antiviral și poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, printre altele.

Aplicați-o sub formă de compresă de 1-2 ori pe zi timp de 20-30 de minute.

3. Ulei de arbore de ceai
Ca agent antiseptic si fungicid, uleiul de arbore de ceai este un remediu excelent pentru onicomicoza. Mai întâi curățați zona afectată cu alcool și apoi aplicați ulei de arbore de ceai 100% pur, nediluat, direct pe unghiile și pielea afectate.

Trebuie să repetăm ​​în fiecare zi până când noua unghie sănătoasă este complet crescută. Apoi, trebuie să continuăm să tratăm onicomicoza timp de două sau trei săptămâni pentru a preveni recreșterea acesteia.

4. Ulei esențial de portocale
Acesta este un alt agent antifungic natural care poate fi aplicat zilnic pe unghii și unghii de la picioare pentru a trata infecțiile. Doar aplicați o picătură din acest ulei și lăsați-l să stea cel puțin o oră.

Uleiul de portocale poate fi prea puternic pentru cei cu pielea sensibilă. Prin urmare, se recomandă testarea zonei sănătoase a pielii înainte de aplicare.

5. Făina de porumb
Unul dintre cele mai interesante remedii pentru ciuperca unghiilor este făina de porumb. Porumbul hrănește în mod natural o formă de ciupercă care este inofensivă pentru corpul uman, dar mortală pentru Candida, cel mai frecvent parazit fungic care provoacă infecții la oameni.

Într-un vas suficient de mare, adăugați o cană de mălai și aproximativ doi litri de apă. Se amestecă și se lasă să stea cel puțin o oră, apoi se scufundă picioarele în amestec timp de o jumătate de oră sau mai mult. Faceți acest lucru o dată pe zi până când ciuperca dispare.

6. Bicarbonat de sodiu și borax
Deoarece ciupercile au nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta, bicarbonatul de sodiu este super alcalin. Ca urmare, inhibă răspândirea ciupercii, creând un mediu nepotrivit pentru acestea. Boraxul este un mineral natural care este și un fungicid puternic.

Când sunt amestecate, creează un remediu care poate vindeca rapid ciuperca unghiilor și a pielii. Se amestecă părți egale de praf de borax și bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a forma o pastă. Apoi aplicați amestecul și frecați-l în zonele infectate. Faceți acest lucru de două ori pe zi și timp de cel puțin două săptămâni după ce ciuperca dispare.

7. Ulei de cocos
Acid caprilic, unul dintre acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos. Are capacitatea de a pătrunde în peretele celular puternic al Candida și al altor ciuperci. Fără un strat protector, celulele ciupercii se dizolvă, ucigând eficient infecția. Aplicați un strat subțire de ulei de cocos pe zonele afectate și lăsați-l să acționeze timp de cincisprezece minute. Uleiul de nucă de cocos este ideal pentru sănătatea pielii, așa că nu există o limită la cât de des folosiți această procedură.

8. Ulei esențial
de lavandă Proprietățile antifungice ale uleiului de lavandă îl fac eficient doar în cazurile ușoare. Aplică câteva picături de ulei esențial de lavandă 100% pur pe unghiile infectate în fiecare noapte și lasă-l să acționeze în timp ce dormi. Cel mai bine este să continuați tratamentul topic al onicomicozei timp de cel puțin câteva săptămâni după ce infecția s-a îndepărtat.

9. Uleiul de oregano
O alta planta cu proprietati antifungice este oregano. Uleiul de oregano pur este bogat într-un compus numit timol, care s-a dovedit a fi eficient împotriva unei game largi de ciuperci patogene, inclusiv candida și alte drojdii. Se amestecă câteva picături de ulei de oregano 100% pur într-o linguriță de ulei purtător și se aplică pe unghiile și pielea infectată.

10. Probiotice

Un dezechilibru al microflorei în organism poate fi, de asemenea, o cauză importantă a creșterii ciupercilor precum onicomicoza. Includeți probiotice în dieta dumneavoastră zilnică pentru a accelera eliminarea ciupercilor din organism.