3 curmale dimineata intaresc inima, ficatul si rinichii!

Iată ce fac câteva întâlniri pe zi pentru sănătatea ta!

De multe ori nu ne dăm seama cât de utile pot fi alimentele care arată atât de obișnuit și care se vând în fiecare piață sau în fiecare hipermarket. Luați, de exemplu, datele obișnuite. Știați că acestea conțin mai mulți carbohidrați (60-65%) decât alte fructe și sunt mai sus pe lista fructelor bogate în aminoacizi (mai mult de 23)?

Curmalele sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale de mulți ani. De înainte, există credința că fructele palmierii cresc puterea și rezistența, prelungesc viața, precum și efectul benefic asupra potenței bărbaților.

În plus, curmalele se laudă cu o combinație între o gamă întreagă de substanțe. Sunt un adevărat amestec de cupru saturat, fier, mangan, zinc, fosfor, sodiu, calciu, potasiu, magneziu, cadmiu și alte substanțe.

Aceste fructe conțin un depozit de vitamine: vitamina A, A1, C, B1, B2, B6, niacină (B2) și riboflavină (B3), acid pantotenic, pectină, fluor (protejează dinții) și seleniu (reduce riscul de cancer). și boli de inimă).

Curmalele contribuie la întărirea organelor vitale precum inima, ficatul și rinichii. Au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale, precum și asupra echilibrului acido-bazic al întregului organism. De asemenea, îmbunătățesc rezistența organismului la infecții și viruși. În plus, aceste fructe sunt potrivite pentru pacienții cu hipertensiune arterială și persoanele care suferă de boli pulmonare.

Curmalele – un instrument eficient în lupta împotriva cancerului, tuberculozei și diferitelor infecții. Sunt utile în cazul în care o persoană suferă de paralizie facială, surmenaj sau doar oboseală. Medicii vă sfătuiesc să consumați aceste fructe dacă suferiți de diabet sau distrofie.

Conform cercetărilor, curmalele uscate cresc eficiența creierului cu 1/5 și mai mult! Curmalele stimulează, de asemenea, inima, tonifică și permit organismului să „reină în ritm” după o boală gravă.

Medicii recomandă consumul de curmale în timpul sarcinii și alăptării. Cert este că aceste fructe stimulează formarea laptelui din corpul feminin. Nu uitați de gustul lor excelent, care poate înlocui orice delicii dacă ați decis să vă limitați aportul de calorii.

Curmalele sunt fructe foarte gustoase și hrănitoare. Ei depășesc perfect foamea și saturează corpul cu substanțe utile. Un total de 10 curmale asigură aportul zilnic de cupru și sulf. În plus, conțin jumătate din cantitatea dorită de fier și 1/4 – calciu. Curmalele conțin fructoză și glucoză, care sunt mult mai sigure decât zahărul.