4 alimente pe care fiecare femeie de peste 35 de ani trebuie să le mănânce – sunt create special pentru ea

Trebuie să începeți să vă îngrijiți sănătatea, corpul, tineretul cât mai curând posibil.

Cheia frumuseții la orice vârstă este sănătatea bună și nivelurile hormonale normale. Dacă corpul produce suficient estrogen, procesul de îmbătrânire încetinește, femeia este veselă, se simte atractivă și fermecătoare.

Dacă nu există suficient estrogen (care se observă în perioadele de după naștere și menopauză, în timpul stresului, efortului fizic excesiv), stima de sine, sensibilitatea, libidoul scad instantaneu, începeți să obosiți repede, încetați să vă mai îngrijiți, creșteți în greutate , devine deprimat și experimentează greutatea altor schimbări neplăcute.

Dacă simțiți aceste simptome, contactați imediat medicul dumneavoastră. Și ca măsură preventivă, încercați să consumați mai multe alimente care conțin fitoestrogeni.

Alimente cu estrogen:

Leguminoase – fasole, naut, mazăre verde, linte (conțin mult triptofan și proteine, care sunt metabolizate în hormonul fericirii serotoninei).

Semințe de in – maxim 2 linguri zilnic. Făina de in poate fi adăugată cu miere în sucuri, băuturi din fructe, produse lactate fermentate, cereale.

Cafea – Femeile care beau cel puțin 500 de mililitri din băutură au niveluri ridicate de estrogen. Bea cu atenție pentru persoanele cu boli de inimă, stomac, hipertensiune.

Caise – mâncați proaspete în sezon, caise uscate alteori.

Ierburi: hamei, salvie, musetel, tei, arnica, lemn dulce.

Rețineți informațiile și asigurați-vă că le împărtășiți prietenilor!