7 semne care îți arată că ficatul tău este plin de toxine

Un ficat sănătos care funcționează corespunzător este vital pentru supraviețuirea și bunăstarea noastră. Fără acesta, organismul umna nu este în stare să detoxifice și să elimine toxinele care se acumulează în timp. Mai mult, oamenii de stiință au estimat că există aproximativ 500 de procese pe care le efectuează ficatul.

Acest număr pune importanța ficatului în perspectivă. Printr-un stil de viață activ, prin consumul de alimente echilibrate și hrănitoare și prin evitarea atât a alimentelor foarte prelucrate, cât și a zahărului, toate contribuie la menținerea ficatului într-o stare excelentă.Consumul excesiv de alcool, precum și administrarea de medicamente într-un număr foarte mare (inclusiv suplimente, medicamente prescrise, vitamine, etc.) sunt cele mai dăunătoare lucruri pe care le putem face pentru a ne afecta ficatul.
În general, cel mai bun lucru pe care-l putem face în mod realist pentru noi înșine este să fim mereu în căutarea semnelor care ar putea indica faptul că ficatul nostru nu funcționează așa cum ar trebui să fie. Următoarele sunt cinci dintre cele mai mari semne de avertizare care ne spun că ficatul este plin de toxine:

1. Ești constant epuizat

Când te simți mereu obosit, înțetoșat, epuizat de energie și copleșit, atunci ai putea să suferi de oboseală cronică, care este una dintre cele mai frecvente semne de probleme hepatice. Această boală poate duce la o serie de alte probleme cum ar fi confuzia, incapacitatea de concentrare, durerile, depresia si anxietatea, astfel încât orice schimbare drastică a nivelului de dispoziție sau de energie ar trebui să fie luată.

2. Obezitatea sau creșterea bruscă a greutății

Dacă simți că în mod inexplicabil câștigi în greutate, asta ar putea însemna că ficatul tău este deteriorat și copleșit de toxine. Când ficatul tău nu poate ține seama de cantitatea de toxine pe care trebuie să o proceseze, va începe să stocheze toate toxinele nefiltrate din celulele grase, care, la rândul lor, se depozitează în jurul zonei stomacului. În plus, față de a avea o burtaă mai mare, deoarece ficatul metabolizează grăsimea, atunci când acesta este plin de toxine, aceasta funcție ocupă locul din spate. Corpul tău ajunge să acumuleze și mai multe toxine dacă nu este ținut sub control, iar acest ciclu se transformă într-un bulgăre de zăpadă scăpat de sub control care poate duce chiar la obezitate.

3. Dezvolți icter

Când pielea și albul ochilor va căpăta o culoare galbenă, probabil suferi de icter. Icterul este cauzat de acumularea de exces de bilirubină din sânge, care apare atunci când debitul bilei din ficat este blocat. Un ficat care funcționează corect are capacitatea de a procesa și de a elimina bilirubina din sânge, dar atunci cand nu este capabil să facă acest lucru, substanța se acumulează și curând devine depusă în țesuturi, ceea ce face ca pielea să pară gălbuie.4. Urina neobisnuit de întunecată și decolorată

O schimbare a culorii urinei, care poate, de asemenea, sa miroase urât atunci când urinezi, ar putea fi un semn că organismul tău încearcă să treacă toxinele printr-un traseu alternativ. Acest lucru se întâmplă atunci când ficatul nu este capabil să proceseze toxinele așa cum ar fi normal și astfel organismul va compensa eliminandu-le prin urină. Orice îngroșare a consistenței sau a durerii la urinare trebuie luată în serios și tratată imediat de către un medic.

5. Acnee persistentă

Daca aveai o piele deosebit de curată și ai descoperit brusc că este afectată, cauza ar putea fi acumularea de toxine la nivelul ficatului. Acestea pot să provoace o serie de dezechilibre hormonale și una dintre principalele căi de manifestare este, din păcate, acnee la nivelul feței și pielii tale sub formă de acnee. Deoarece problema este una internă, mai degrabă decât una exterioară, spălarea și tratarea suprafeței pielii nu va contribui la controlul acestei probleme. În schimb, trebuie să-ți detoxifici organismul, în special ficatul.

6. Gust amar în gură

Atunci când ai un gust amar în gură care persistă, este posibil să ai fie probleme cu ficatul, fie cu colecistul.

7. Sensibilitate crescută la anumite mirosuri

Chiar dacă aceste simptome nu sunt ieşite din comun, dacă te confrunţi în acelaşi timp cu mai mult de trei dintre ele, este evident că ficatul tău are de suferit şi că trebuie să iei măsuri. Vestea bună este că, dacă acţionezi din timp, ficatul tău se va regenera, redobândindu-şi în scurt timp funcţia esenţială.