9 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă începi să mânânci 2 ouă pe zi

Proprietăţile ouălor de găină au fost, în mod repetat, puse la îndoială. Oamenii au defăimat acest produs, care s-a dovedit a fi unic în compoziţia sa, în diferite moduri. Îţi prezentăm 9 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă începi să mânânci 2 ouă pe zi:

1. Creierul tău este protejat de colină

Fosfolipidele, care asigură comunicarea normală a celulelor creierului, se găsesc în colină. S-a demonstrat clinic că această vitamină este cel mai important material de construcţie al creierului. Dacă mâncaţi 2 ouă pe zi, corpul dumneavoastră primeşte suficient din acest nutrient. Deficienţa colinei duce la scăderea memoriei.

2. Vederea este păstrată datorită luteinei

Noi cercetări arată că ouăle de găină sunt bogate în luteină. Această substanţă este responsabilă pentru o vedere clară şi ascuţită. Prin deficienţa sa, se acumulează schimbări distrugătoare ale ţesuturilor oculare şi se deteriorează ireversibil.

3. Vitamina D ajută la absorbţia calciului

Dacă oferiţi unei persoane alegerea între a bea o lingură de ulei de peşte sau de a mânca un ou fiert, majoritatea va prefera oul. Mai ales dacă descoperă faptul că conţinutul de vitamina D este acelaşi în ambele cazuri. Oamenii de ştiinţă au descoperit o modalitate de a creşte cantitatea de conţinut de vitamina D în ouă, prin oferirea suplimentelor speciale păsărilor. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă mai bine şi să vă întărească oasele şi dinţii.