A băut apă caldă de turmeric în fiecare dimineață timp de 12 luni, apoi uite ce s-a întâmplat cu ea!

Te întrebi de ce ar trebui să-ți începi ziua cu un pahar de apă caldă de turmeric? Pentru că turmericul este un super condiment anti-îmbătrânire, antioxidant și antiinflamator.

Cheia proprietăților vindecătoare ale turmericului este compusul curcumină. Aproape 7.000 de articole științifice evaluate de colegi au fost publicate care demonstrează eficacitatea acestuia.

10 motive pentru a bea apă fierbinte cu turmeric în fiecare dimineață

1. O luptă naturală împotriva inflamației

Multe boli sunt rezultatul inflamației cronice. S-a demonstrat că curcumina are proprietăți antiinflamatorii puternice. Combate inflamația, chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.

2. Protejarea creierului

Cercetătorii au arătat că tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer, sunt adesea asociate cu niveluri reduse de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF). Este un tip de hormon de creștere. Cercetătorii au descoperit că curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon și inversează eficient unele boli ale creierului sau declinul legat de vârstă a funcțiilor creierului nostru.

3. Informații despre combaterea cancerului

Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic. Antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele de deteriorarea cauzată de molecule instabile. Aceste beneficii sunt doar vârful aisbergului a ceea ce poate face turmericul pentru tine.

4. Îmbunătățește digestia

Potrivit unor studii, consumul zilnic de turmeric va ajuta la eliberarea bilei, despre care se crede că ajută la digestia alimentelor.

5. Păzește inima

Curcumina previne coagularea sângelui și elimină depozitele din artere. Experții au descoperit că, după trei săptămâni de suplimentare cu turmeric, compusul curcumin a îmbunătățit semnificativ sănătatea inimii la șobolanii masculi injectați cu boli de inimă autoimune.

6. Calmează simptomele artritei

Conform unui studiu din 2012 efectuat pe pacienții cu RA, curcumina are o activitate mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) pentru tratarea durerilor și umflăturilor articulare.

7. Încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește longevitatea

Curcumina este unul dintre cei mai puternici agenți terapeutici aparținând turmericului. Se crede că radicalii liberi și inflamația joacă un rol important în îmbătrânire, iar curcumina le afectează pe ambele.

8. Ajută la protejarea împotriva diabetului de tip 2

Un studiu realizat în 2009 la Universitatea Auburn a arătat că administrarea de turmeric poate ajuta la combaterea diabetului de tip 2.

9. Protectia ficatului

S-a descoperit că turmericul este unul dintre cele mai puternice alimente pentru menținerea unui ficat sănătos, deoarece protejează ficatul de daune toxice și chiar regenerează celulele hepatice deteriorate. Turmericul crește, de asemenea, producția naturală de bilă, micșorează canalele hepatice congestionate și îmbunătățește funcția generală a vezicii biliare.

10. Ajută la alcalinizarea corpului

Turmericul este foarte alcalin. Se știe că cancerul prosperă într-un mediu acid și nu supraviețuiește într-un mediu normal, mai alcalin.

Cum se prepară această apă de turmeric?

Adăugați o linguriță de turmeric cu foarte puțin piper negru în apă caldă. Amesteca bine. Turmericul se va așeza pe fundul paharului, așa că ar trebui să continuați să amestecați apa în timp ce o beți. În acest fel puteți obține toate beneficiile turmericului. Ar trebui să-l beți cât timp apa este încă caldă.