Băutura care afectează GRAV creierul. Medicul Vlad Ciurea: “Este un semn mare de alarmă. Se stafidește!”

O băutură preferată de români are efecte extrem de nocive asupra creierului. Medicul Vlad Ciurea explică de ce trebuie să o evităm.

Băutura care distruge creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Se degradează, se stafidește!” Este consumată aproape zilnic de mulți români

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, acesta este cel mai degradat”, spune renumitul medic.

Potrivit specialistului, cele mai dăunătoare sunt băuturile alcoolice. Acest lucru este dovedit și se observă în timpul operațiilor.

Astfel că o persoană care consumă alcool în cantități mari va avea creierul mult mai afectat decât cel care nu bea.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a explicat medicul Vlad Ciurea

Însă alcoolul nu afectează doar creierul.
“Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, atrage atenția acesta.