Ce alimente ar trebui să mănânci dimineața și care seara – produsele potrivite + momentul potrivit = rezultate excelente

Alimentația corectă și activitatea fizică regulată sunt cheia pentru o sănătate bună. Nu este surprinzător că oamenii conștienți abandonează din ce în ce mai mult dependențele și încearcă să facă cel puțin ceva util propriilor corpuri.

În același timp, oamenii cred în mitul potrivit căruia alimentația adecvată este scumpă și, prin urmare, nu toată lumea își poate permite. Dar acest lucru nu este cazul, deoarece o alimentație adecvată implică includerea în dietă a fructelor, legumelor, cerealelor, peștelui, cărnii și produselor lactate. Toate acestea sunt disponibile omului modern.

Dar există o altă nuanță, deoarece chiar și alimentele pentru o alimentație adecvată ar trebui consumate la anumite ore, pentru a nu vă face rău, ci pentru a lua numai bine de la ele. De aceea, astăzi editorii ne oferă să învățăm și să ne amintim în ce moment este cel mai potrivit să consumăm diferite produse.

ESENȚA NUTRIȚIEI PROPRII

Ciocolată neagră

Vă recomandăm să o consumați dimineața, astfel încât organismul să primească doza de antioxidanți necesară pentru un început viguros. Acest lucru va ajuta la menținerea inimii funcționând și la încetinirea îmbătrânirii.

Dar după-amiaza corpul nu va putea procesa bine mai mult de 25 g de ciocolată, ceea ce înseamnă că tot excesul se va transforma în grăsime corporală.

Vă recomandăm să consumați carne dimineața, astfel încât produsul să aibă timp să digere și să ofere organismului cantitatea necesară de fier. Acest lucru va ajuta la combaterea mai bună a oboselii, la creșterea rezistenței la boli.

Și seara nu este de dorit să mâncați carne, deoarece poate fi digerată în aproximativ 5 ore, iar corpul nu are timp să se ocupe de ea înainte de culcare.

Nucile

O mână de nuci crude vă vor oferi corpului doza necesară de acizi grași omega-3, care vor sprijini sistemul circulator și vor stabiliza tensiunea arterială.

Dar consumul de nuci seara contribuie mai mult la creșterea în greutate decât are un efect pozitiv.

Hrișcă

Mâncare ideală pentru prânz, deoarece pentru a absorbi hrișca, organismul trebuie să utilizeze resurse suplimentare care să afecteze pierderea în greutate.

Dar seara nu se recomandă utilizarea hrișcului, deoarece în acest moment al zilei sistemul digestiv încetinește și un produs atât de complex pur și simplu nu are timp să digere.

Paste minunate pentru a mânca dimineața.

Fibrele conținute în paste ajută la curățarea organismului de toxine. Și datorită indicelui glicemic scăzut, probabilitatea de a dezvolta diabet este redusă.

Dar seara, pastele, care se servesc adesea cu carne, sunt prea bogate în calorii și fac mai mult rău decât bine.

Dovlecei

Acest produs care ajută la curățarea corpului seara, chiar dacă o persoană trebuie să mănânce în exces pe tot parcursul zilei.

Dar dimineața dovleceii sunt nedorite, deoarece au un efect diuretic

Roșii

O opțiune bună pentru micul dejun, deoarece aceste legume au destui acizi organici care activează stomacul și pancreasul.

Pe de altă parte, o cantitate mare de acid oxalic perturbă metabolismul apă-sare dacă mâncați roșii seara. Puteți provoca umflături.

Cartofi

Un produs excelent pentru dimineața, deoarece scade colesterolul din sânge și hrănește organismul cu minerale esențiale.

După-amiaza, totuși, nu este de dorit să consumați cartofi, deoarece conținutul său caloric este de câteva ori mai mare decât cel al altor legume, ceea ce va afecta negativ cifra.

Brânză de vaci

Seara, brânza de vaci are un efect calmant asupra sistemului digestiv și ajută la absorbția altor alimente.

Dar dimineața produsul este mai bine să nu mănânce. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au adesea o răceală, deoarece utilizarea brânzei de vaci provoacă producerea de mucus.

Mere

Un fruct minunat care merită mâncat dimineața. Datorită pectinei, merele vor ajuta la curățarea intestinelor și a agenților cancerigeni.

Dar seara, produsul este nedorit, deoarece pectina menționată mai sus este slab absorbită ulterior, ceea ce creează disconfort și interferează cu un somn bun.

Zahăr. Aici puteți vorbi despre tot felul de dulciuri. La urma urmei, puteți mânca dulciuri numai în prima jumătate a zilei, altfel corpul nu va avea timp să cheltuiască excesul de calorii.

Seara, dulciurile excită și sistemul nervos, ceea ce duce la tulburări de somn. Iar insomnia nu este cu siguranță rezultatul pe care să te bazezi atunci când alegi dieta corectă.

După cum puteți vedea, alimentația adecvată nu este atât de dificilă și costisitoare. La urma urmei, mâncarea poate fi tratată în diferite moduri: mâncarea de alimente sănătoase și gustoase sau preferă o dietă dezechilibrată fără vitaminele necesare, care va costa aproximativ aceiași bani și, în același timp, te va obliga să cheltuiți bani pe medicamente și tratament în viitor. .