Cefalee, tuse, depresie – toate acestea pot fi tratate cu ușurință prin apăsarea punctelor corecte de pe mâini

Reflexologia este o știință care studiază punctele bioactive situate pe tot corpul uman.

O singură atingere poate fi suficientă pentru ameliorarea celor mai severe simptome ale durerii, îmbunătățirea semnificativă a bunăstării generale și îmbunătățirea dispoziției. Apăsarea ușoară pe o anumită zonă funcționează mai bine decât cele mai puternice pastile și injecții.

Secretul sănătății noastre este în mâinile noastre. Și în sens literal și figurativ!

Puncte pe degete

Vindecătorii din est au dovedit de multă vreme că cauza problemelor de sănătate este blocarea fluxurilor de energie, care sunt ușurate rapid prin masaj. Puteți crește în mod independent circulația fluxurilor de energie apăsând punctele situate pe palme și degete.

Știind unde se află punctele bioactive poate vindeca multe boli și poate oferi prevenire fiabilă.

Durere de cap

Luați-vă timp pentru a lua analgezice. Masați zona dintre degetul mare și arătător sau vârful degetelor. Se crede că punctul capului este situat în vârful degetului mare. Doar câteva minute de masaj și durerea va dispărea.

Gât și dureri de spate

Masajul general în acest caz este, fără îndoială, cel mai bun remediu. Dar, dacă acest lucru nu este posibil, doar masați partea de sus a degetului mare, deplasându-vă ușor spre încheietura mâinii. Punctele responsabile pentru starea coloanei vertebrale sunt situate pe această linie. Pentru a spori efectul, masează pe două mâini.

Răceală și gripă

La primul simptom al unei răceli, masați tampoanele tuturor degetelor (cu excepția degetului mare). Acolo se află punctele responsabile pentru sinusurile nazale și frontale.

Insomnie

Apăsați pe mijlocul degetului mare timp de 30 de secunde. În această zonă, există un punct responsabil pentru un somn sănătos. Pentru ca corpul să intre într-un ritm, practicați masajul înainte de culcare, în fiecare zi, mai întâi pe unul și apoi pe de altă parte.

Probleme digestive

Masați punctele din jurul bazei degetului mare. Ei sunt responsabili pentru procesele de digestie. Acest lucru va reduce aciditatea, va elimina balonarea și va stimula metabolismul.

Dureri menstruale

Pentru a ameliora durerea din partea inferioară a spatelui sau a abdomenului inferior, masați mai întâi punctul capului, apoi punctul organelor genitale, care se află pe încheietura mâinii. După o scurtă sesiune, culcați-vă și încercați să vă relaxați.

Tuse

Responsabilă pentru sistemul respirator este zona chiar sub baza degetelor, aproape în centrul palmei. Stimularea acestuia va ajuta la ameliorarea problemelor legate de tuse și dificultăți de respirație.

Îmbunătățirea bunăstării

Oboseala cronică, scăderea activității și letargia sunt probleme ale pleoapelor aproape imposibil de rezolvat cu pastilele. Pentru a vă îmbunătăți bunăstarea generală, masați-vă punctul de plex solar. Se află în interiorul palmei. Așezați mâinile într-o găleată și apăsați degetele mari exact în centru. Această procedură va calma, ameliora stresul și chiar va ajuta la ieșirea din depresie.

Masajul mâinilor

Masarea mâinilor în general este considerată a fi nu mai puțin utilă decât stimularea punctelor individuale situate pe mâini.

Cu practica regulată, veți obține următoarele efecte:

  • Circulația sângelui se va îmbunătăți.
  • Fluxul de energie va fi restabilit.
  • Eficiența va crește.
  • Anxietatea și nervozitatea vor dispărea.

Cum se face masajul mâinilor:

Frecați ușor palmele mâinilor și brațelor. Este mai bine dacă utilizați uleiuri sau creme speciale pentru a îmbunătăți alunecarea și a hrăni pielea.

Împletați degetele în încuietoare, fixați timp de 5 secunde, apoi trageți în direcții diferite, astfel încât să simțiți tensiunea.

Masați fiecare deget pe rând, acordând o atenție specială suprafețelor laterale.

Dacă simțiți durere în orice zonă, zăboviți și masați puțin mai mult.

În câteva săptămâni, veți simți că corpul este tonifiat și revigorat. Continuă să lucrezi cu puncte bioactive și masează-ți mâinile zilnic pentru a întări rezultatele.

Luați postarea și împărtășiți-le prietenilor!