Cimbrul, remediu eficient pentru reumatism – Scapă de amorțeală și dureri pentru totdeauna

Renumatismul este o afecțiune tot mai frecventă, afectând nu doar persoanele în vârstă, ci și pe cele tinere. Durerea apare în special în timpul schimbărilor de vreme, în sezonul rece sau ca urmare a expunerii la frig și umiditate. Există însă o modalitate simplă de a scăpa de aceste dureri. Ai știut că cimbrul poate face minuni în cazul durerilor articulare?

Această plantă este foarte benefică pentru circulația sângelui și calmează rapid durerile.

Remediu cu cimbru pentru durerile reumatice:

  • Comprese calde cu tifon și cimbru: aplică-le pe zonele dureroase și lasă-le să acționeze timp de 30 de minute. De fiecare dată când ai dureri, aplică aceste comprese și vei observa îmbunătățiri semnificative.
  • Folosește ulei de cimbru seara, înainte de culcare: masează zonele dureroase cu ulei de cimbru.
  • Bea de două ori pe zi ceai de cimbru, deoarece face minuni împotriva reumatismului.

Alte beneficii ale cimbrului pentru sănătate: Cimbrul este un tratament eficient și pentru bronșitele acute sau cronice, infecțiile respiratorii și tuse – pentru acestea, utilizează tinctura de cimbru, deoarece are efect expectorant.

Când este utilizată împreună cu ciuboțica-cucului, tinctura de cimbru are efect bronhodilatator, expectorant și calmant. Se recomandă consumul unei lingurițe de tinctură de cimbru de 4-6 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Uleiul de cimbru are proprietăți antibiotice și bronhodilatatoare excelente, iar faringita și laringita pot fi ameliorate cu ajutorul său.

În tratamentul sinuzitelor, se utilizează ulei volatil de cimbru pentru inhalare. De asemenea, se pot aplica comprese cu tinctură de cimbru pe frunte și se țin cel puțin 20 de minute.