Credeți sau nu: înghețați lămâile, radeți-le și scăpați de diabet, cancer și obezitate

Lămâile reprezintă unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe planetă. Datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate și gustului lor unic, acestea sunt adăugate în multe alimente.

De asemenea, sunt excelente pentru detoxifierea organismului. Totuși, problema este că pierd mai mulți nutrienți cu efecte de vindecare unice în timpul stoarcerii.

O cantitate mare din aceste substanțe se găsește în coajă și în pulpa fructului și nu trec în suc în timpul extracției acestuia. Prin urmare, înghețarea, refrigerarea ulterioară și consumul sub această formă sunt mai benefice.

Ce pot face cu substanțele găsite în coaja lămâilor?

Substanțele conținute în coaja lămâilor au următoarele efecte asupra organismului:

  • întăresc sistemul imunitar
  • reglează colesterolul
  • previn cancerul
  • ajută la vindecarea cancerului
  • combat infecțiile bacteriene
  • reduc nivelul de zahăr din sânge și ajută la tratarea diabetului

În plus, s-a demonstrat că bioflavonoidele de lămâie și uleiurile esențiale previn astmul, reduc inflamația în organism și detoxifică ficatul și rinichii.

De asemenea, acestea au un efect pozitiv în reducerea tensiunii arteriale ridicate și pot chiar atenua sau elimina complet stresul și depresia.

În timp ce este cunoscut faptul că sucul de lămâie conține o cantitate mare de vitamina C, coaja acestuia este chiar mai bogată în vitamine – de 5 până la 10 ori mai mult!

Lămâile și cancerul

Cu zeci de ani în urmă, oamenii de știință au studiat efectul lămâilor întregi asupra cancerului.

Au descoperit că acestea pot elimina eficient celulele canceroase din mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de plămâni, sân și colon.

Și cea mai bună parte este că, spre deosebire de chimioterapie, lămâile acționează doar asupra celulelor canceroase fără a dăuna celor sănătoase.

Potrivit Dr. Marilyn Glenville, nutriționistă și expertă în sănătatea femeilor, coaja de citrice întărește semnificativ sistemul imunitar și sănătatea generală.

Ea susține de asemenea că un smoothie preparat din fructe întregi, inclusiv coajă, este mai sănătos decât un suc obținut prin stoarcere, deoarece coaja conține substanțe semnificativ mai benefice.

Cum să consumăm lămâile

Cel mai bine este să achiziționați lămâi organice, fără tratamente chimice.

Dacă nu găsiți astfel de lămâi, trebuie să le spălați bine în apă călduță. Este ideal să adăugați oțet și să le curățați bine pentru a îndepărta toate pesticidele de pe coajă. Apoi le puteți usca cu o cârpă.

Deoarece coaja lămâilor este relativ amară, este recomandat să le consumați mai întâi congelate, iar apoi să le radeți întregi, inclusiv pulpa, semințele și coaja.

Adăugați lămâile rase în mese, smoothie-uri, ceai, produse de patiserie, deserturi, salate, supe sau alte preparate culinare.

Să aveți poftă și sănătate bună!