Cu câteva zile înainte de un accident vascular cerebral, corpul transmite aceste 8 semnale

” Accident vascular cerebral este o tulburare foarte frecvente, și se estimează că afectează aproximativ 200.000 de italieni in fiecare an. Pe lângă faptul că pune viața în pericol, accidentul vascular cerebral poate provoca daune permanente .

Această tulburare este declanșată de întreruperea fluxului de sânge într-o zonă a creierului , ceea ce duce la pierderea unei anumite capacități asociate cu zona afectată a creierului.

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: cele ischemice , declanșate de obstrucția vaselor de sânge care împiedică sosirea sângelui într-o parte a creierului, și cele hemoragice , cauzate de ruperea arterelor și, prin urmare, de hemoragia cerebrală.

Accidentul vascular cerebral este declanșat brusc și brusc , dar există simptome care ne pot ajuta să prezicem sosirea tulburării și să ne spună să solicităm asistență medicală.

Probleme de amorțeală și mișcare
Accidentul vascular cerebral afectează neuronii creierului și, indirect, și modul în care sunt activați mușchii, deoarece depind de ordinele trimise de sistemul nervos. Acesta este motivul pentru care accidentul vascular cerebral poate provoca o senzație bruscă de slăbiciune și amorțeală în grupurile musculare mari, cum ar fi cele dintr-un braț sau picior.

Dificultatea de a mișca aceste părți ale corpului poate fi însoțită de o senzație de furnicături sau sensibilitate scăzută. Accidentul vascular cerebral poate afecta și o parte a feței, care devine paralizată și „relaxată”, ca și cum fibrele musculare ar fi murit.

Gura strâmbă
Aceasta este una dintre cele mai vizibile consecințe ale simptomului anterior. Dacă gura ți se strâmbă și ai dificultăți în a vorbi sau a zâmbi, ar trebui să cauți imediat ajutor.

Probleme bruște de vorbire
Modificările limbajului pot apărea atât atunci când se exprimă, cât și atunci când încearcă să înțeleagă ce spun ceilalți. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de procese mentale utilizează zone întinse ale cortexului cerebral.

Dacă observați că în câteva secunde nu puteți vorbi cuvinte simple sau că nu puteți înțelege bine oamenii care vă vorbesc, puteți considera acest lucru ca un semn de avertizare al unui accident vascular cerebral.

Pierderea bruscă a vederii
Problemele bruste de vedere pot afecta unul sau ambii ochi. Deși este un simptom care dă motive pentru a merge la spital cât mai curând posibil, trebuie să se țină seama de faptul că există și alte afecțiuni neasociate cu accident vascular cerebral care pot declanșa acest simptom.

Probleme de memorie și orientare
Creierul nostru este plin de grupuri de neuroni asociați cu amintiri. Când o zonă a creierului se deteriorează, aceasta poate declanșa o reacție în lanț. Acest lucru provoacă o senzație de confuzie bruscă, care este însoțită de dezorientare și pierderea memoriei.

Pierderea noțiunii de timp
Accidentul vascular cerebral poate avea un impact puternic asupra nivelurilor de conștiință, provocând lipotimie.

Lipotimia este un sindrom care provoacă o senzație de amețeală, leșin și oboseală, precum și pierderea noțiunii de timp.