Cum să recunoști că organismul tău respinge alcoolul, glutenul, laptele sau zahărul?

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru. Acesta reflectă sănătatea noastră și este unul dintre organele care ne pot exprima în mod clar obiceiurile de viață. Alimentele nesănătoase sau intoleranțele la anumite alimente sunt responsabile pentru problemele pielii, în special pe piele.

Celebrul doctor Nigma Talib a scris un studiu despre 4 tipuri de piele care arată ce alimente nu tolerează corpul tău.

1. Intoleranță la alcool
Printre fenomenele obișnuite observate pe față se numără simptomele asociate consumului de alcool. Dacă aveți pori măriți, pete roșii și piele uscată, cu riduri adânci între sprâncene , este posibil ca organismul dvs. să nu se ocupe de prelucrarea alcoolului sau consumul acestuia să fie mai mare decât ar trebui. În acest caz, ar trebui să te gândești la consumul de alcool din viața ta.

2. Intoleranță la gluten
Cele mai frecvente simptome ale intoleranței la gluten sunt acneea puternică cu forme umflate și înroșite și pigmentarea puternică, în special în zona bărbiei . Medicii susțin că aproape 15% din populația totală suferă de sensibilitate ridicată la gluten și că organismul produce reacții inflamatorii în organism ca urmare a ingerării glutenului. Dacă observați oricare dintre problemele descrise mai sus, contactați medicul dumneavoastră, care va afla cum funcționează corpul dumneavoastră cu glutenul sau pur și simplu încercați să omiteți glutenul pentru câteva zile și să vedeți cum vă va afecta pielea.

3. Intoleranță la lactoză
Semnele de intoleranță la lactoză sunt pleoapele umflate împreună cu întreaga zonă a ochilor, cercurile întunecate sub ochi și pielea predispusă la acnee . Prin urmare, chiar și în acest caz, luați în considerare consumul de produse lactate.

4. Intoleranță la zahăr
Persoanele sensibile la zahăr pierd de obicei elasticitatea pielii datorită faptului că organismul nu este în stare să utilizeze moleculele de zahăr care pătrund colagen în piele. Pielea uscată, uneori umflată și ridată este un semn clar că corpul dumneavoastră este sensibil la zahăr.