Cum să-ți crești propria rădăcină de ghimbir? Nu este deloc complicat!

Rădăcina de ghimbir – poate că nimeni nu se îndoiește de proprietățile sale benefice: medicina tradițională își prezintă liber proprietățile vindecătoare. Cel mai important lucru la care trebuie să acordați atenție din întreaga listă de beneficii ale condimentului este că poate crește funcțiile de protecție ale organismului, poate vindeca rapid o răceală, ameliorează greața și poate corecta procesul digestiv.

Datorită gustului și aromei sale excelente, ghimbirul este utilizat pe scară largă în gătit. Este adesea adăugat la marinate de carne, sosuri și dulciuri. Dacă ghimbirul este un oaspete frecvent în bucătăria ta, te sfătuim să plantezi această plantă direct pe pervazul ferestrei tale. Astăzi îți vom arăta cum să crești singur ghimbir adevărat, iar apoi te poți lăuda cu realizările tale și cu ceaiul tău de ghimbir de casă.

Cum să crești rădăcină de ghimbir acasă?

Rădăcina care se vinde în magazine este adesea tratată cu inhibitori de enzime, așa că șansele ca aceasta să încolțească acasă sunt foarte mici. Rădăcinile de ghimbir potrivite pentru plantare sunt cel mai bine cumpărate de la un magazin specializat în grădinărit. Solul acestei plante iubește lumina, ar trebui să fie ușor acid sau neutru. Solul excelent este o combinație de turbă și nisip într-un raport de 1:0,25.

Altoire de rădăcină de ghimbir

Înmuiați rădăcinile în primăvară sau în apă filtrată peste noapte. (poate fi și apă curată simplă)

Umpleți vasul cu pământ și puneți rădăcinile tinere în el, îndreptate în sus. Acoperiți stratul superior de sol cu ​​aproximativ 2 cm și apă.

Așezați vasul într-un loc cald și întunecat și aveți răbdare. Ghimbirul crește încet, primii lăstari apar după cel puțin o săptămână. Udați solul zilnic folosind un pulverizator.

Amintiți-vă că ghimbirul este o plantă de sud care iubește soarele, umiditatea moderată și solul afânat.

Dezgropați ghimbirul după ce frunzele se îngălbenesc, când planta începe să se usuce treptat – asta înseamnă că rădăcina se maturizează și are suficient suc și claritate. Dacă doriți ghimbir cu un pic picant, scoateți rădăcina înainte ca tulpina să înceapă să devină galbenă.

Trebuie remarcat faptul că nu numai rădăcina de ghimbir este comestibilă, ci și partea albă inferioară de la baza rădăcinii. Se spune că are gust de mandarină ușor aromată. Merita o incercare!

Nu mai este nevoie să cumpărați rădăcină de ghimbir din magazin, o puteți planta acasă și o puteți crește la nesfârșit! Împărtășește această idee cu prietenii tăi!