Dacă faci o pauză de 2 minute și îl citești, într-o zi cu siguranță îți va salva viața ta sau a cuiva!

Imaginați-vă că mergeți acasă târziu în noapte. A fost o zi grea, ești obosit și supărat și rătăci pe stradă în deplină singurătate. Nu era niciun suflet prin preajmă și chiar și telefonul s-a descărcat, ca de obicei, în cel mai scurt timp.

Brusc, simți o durere în zona pieptului, care iradiază către braț și urcă până la maxilar. Cel mai apropiat spital este departe, nu e nimeni prin preajmă. Știți foarte bine cum să acordați primul ajutor, dar nu vi s-a spus cum să vă faceți un masaj indirect al inimii…

Ce să faci dacă un atac de cord te depășește când ești singur? Editorii noștrii vor spune despre asta.

Semne ale unui atac de cord
Un atac de cord este moartea unei părți a mușchiului inimii din cauza fluxului sanguin insuficient. Cel mai adesea se întâmplă din cauza stresului. Primul simptom al unui atac de cord este durerea în piept. Apoi senzațiile neplăcute se răspândesc la gât, brațe și, uneori, la stomac. Toate acestea sunt însoțite de alte simptome: tuse, amețeli, dificultăți de respirație, senzație de frică, greață, transpirație rece pe față și vărsături.

Înainte de a-și pierde cunoștința, o persoană are doar câteva minute. Apoi inima începe să bată neregulat, iar persoana simte că își pierde cunoștința. Dacă un atac de cord te-a depășit când ești singur, trebuie să acționezi rapid.

Este necesar să chemați o ambulanță și, cât mai curând posibil, dacă aveți un telefon la îndemână. Dacă nu, poți încerca să ajungi singur la spital. Doar mai întâi trebuie să vă stabilizați starea pentru a câștiga timp.

O tuse activă și energică te va ajuta în acest sens. Înainte de a tuși, respira adânc. Tusea trebuie să fie profundă, lungă și repetată la fiecare 2 secunde. Acest lucru va face ca sângele să circule și va umple plămânii cu oxigen. Această acțiune ar trebui continuată până la sosirea ajutorului sau până când simțiți că ritmul cardiac este restabilit.

Dacă există o astfel de oportunitate, trebuie să stați sau să vă întindeți, dar asigurați-vă că capul este ridicat. Eliberați-vă gâtul de haine, respirați adânc și păstrați-vă calmul. Panica nu va face decât să înrăutățească situația.

Puteți lua 0,25 grame de aspirină și 0,5 mg de nitroglicerină. Acest lucru va ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea blocării arterelor. Nu ar trebui să luați mai mult, pentru a nu înrăutăți situația. De asemenea, nu trebuie să beți alte pastile pentru inimă, acestea pot conține cofeină, care este contraindicată în acest caz.

Toate acestea vor ajuta la stabilizarea stării și vă vor oferi timp suplimentar pentru a aștepta ajutor sau pentru a ajunge la spital.

Sfaturi editoriale
Toată lumea știe această lege: a preveni întotdeauna este mai bine decât a vindeca. Așa este și cu un atac de cord: este mai bine să aveți grijă să nu se întâmple. De fapt, nu este atât de greu.

Sloganul Asociației Americane a Inimii: „Cunoaște-ți numerele!”. Aceste cuvinte indică faptul că o persoană ar trebui să știe despre astfel de indicatori ai sănătății sale, cum ar fi tensiunea arterială, nivelul zahărului și nivelul colesterolului din sânge. Este necesar să le verificați și să le monitorizați periodic. Dacă cifrele sunt prea mari, este timpul să-ți schimbi stilul de viață.

Este necesar să efectuați în mod regulat exerciții fizice, să renunțați la obiceiurile proaste, să urmați o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, să adăugați mai multe legume și fructe în dietă. În general, fă tot ce ai auzit de mai multe ori.

Există factori de risc pe care nu îi puteți influența, cum ar fi vârsta și ereditatea slabă. Dacă aveți probleme cu inima, nu uitați niciodată pastilele, țineți-le la îndemână.