Fă-o singur: cremă împotriva ridurilor profunde și a pielii lăsate

Visezi la o piele perfectă a feței? Crema scumpă a mărcilor celebre nu te ajută să scapi de riduri și de petele de vârstă?

Rețeta pentru această „cremă de întinerire”, creată pe bază de ulei de măceșe, este garantată pentru a ajuta la prevenirea îmbătrânirii. Și ce este mai minunat – o poți face singur.

Suntem siguri că vedetele de la Hollywood ar plăti sute de dolari pentru un borcan mic din această cremă incredibil de eficientă. De fapt, este ușor de pregătit acasă, iar costul nu depășește 20 de leva. În plus, este o cremă universală care combate îmbătrânirea nu numai pe pielea feței, ci și pe gât și decolteu.

După cum va deveni clar mai târziu, această cremă are grijă nu numai de estetica pielii, ci și de sănătatea acesteia.

Cum să-ți faci propria cremă anti-îmbătrânire a pielii?

Ingredientul principal al cremei este uleiul de măceșe, care are excelente proprietăți anti-îmbătrânire. Cu utilizarea regulată a produsului, veți putea scăpa de multe probleme neplăcute:

  • ridurile “picioarelor de corbă” în jurul ochilor;
  • riduri nazale profunde;
  • uscăciune excesivă a pielii;
  • piele descuamată;
  • pielea lăsată și altele.

REȚETA CREMEI

Pentru a pregăti acest produs anti-îmbătrânire, aveți nevoie de 5 componente simple:

  • crema rece pentru pielea bebelusului (2 linguri);
  • ulei de măceșe (10 picături);
  • Ulei de jojoba (5 picături);
  • suc de aloe (1 lingura);
  • Vitamina B2 (5 picături).

Toate acestea sunt vândute în orice farmacie sau magazin de sănătate, deci nu va fi nicio problemă în găsirea ingredientelor.

Să fim atenți la unul dintre ingredientele principale ale cremei de întinerire, care are cea mai mare eficacitate, și anume – uleiul de măceșe.

Uleiul de măceșe strânge și hrănește pielea, ușurează petele de vârstă, netezește ridurile, favorizează regenerarea și repararea țesuturilor și, de asemenea, protejează pielea de lumina soarelui, vânt, frig și alți factori externi.

Uleiul de măceșe conține vitaminele A , C, E, F și carotenoide și o listă întreagă de acizi grași, cum ar fi trans-retinoic, oleic, alfa-linolenic și linoleic.

Uleiul de măceșe are o nuanță delicată de portocaliu datorită conținutului său de carotenoizi. Se recomandă utilizarea uleiului real de măceșe pentru pielea grasă, deoarece este „ușor” și nu va avea efect asupra suprafeței pielii, formând o peliculă uleioasă. În plus, uleiul de măceșe este absorbit rapid.

Uleiul de măceș nu are analog 100% într-o listă largă de uleiuri, deoarece include acid trans-retinoic. În cosmetologie, acest ingredient are o gamă largă de aplicații – este lupta împotriva acneei și a pierderii elasticității și a pielii lăsate de-a lungul anilor.

Așadar, iată o listă puțin mai detaliată a problemelor de piele pe care uleiul de măceșe le elimină:

1. Uleiul de măceș contribuie la vindecarea rapidă a diferitelor leziuni ale pielii cauzate pe lângă deficiența vitaminelor din grupa A (eczeme, crăpături neplăcute formate în colțurile gurii etc.).

2. Uleiul de măceșe este eficient în acnee, inflamații și alte probleme ale pielii cauzate de glandele sebacee hiperactive. Normalizează producția de sebum și ajută la curățarea pielii de inflamații.

3. Restaurează cu succes bariera lipidică a pielii și îi permite să facă față următoarelor influențe externe dăunătoare: îngheț, vânt și metale grele, din păcate, prezente în atmosfera oricărui oraș major.

4. Elimină eficient deshidratarea pielii.

5. Uleiul de măceșe face tenul luminos și delicat.

6. Crește elasticitatea pielii prin stimularea sintezei naturale a colagenului cu tretinoin.

7. Uleiul de măceșe este recomandat pentru rozaceea pielii, deoarece ajută la întărirea pereților vaselor mici.

8. Este bine de utilizat pentru hiperpigmentarea pielii, deoarece uniformizează tenul și are un ușor efect de albire.

9. Uleiul de măceșe ajută la netezirea vergeturilor – ca profilaxie și după apariția acestora.

10. Dermatologii sfătuiesc să îl utilizați pentru probleme ale scalpului – mătreață, mâncărime și păr excesiv de gras.

Crema pentru bebeluși este necesară ca bază pentru cremă

Uleiul de jojoba crește elasticitatea și rezistența pielii, ameliorează umflăturile și reduce ridurile de pe față.

Sucul de aloe încetinește procesul de îmbătrânire.

Vitamina B2 conferă pielii o culoare sănătoasă, o hidratează și o hrănește.

Toate ingredientele trebuie amestecate până la o netezime perfectă și amestecul finit plasat într-un recipient de sticlă sterilă, de preferință sticlă întunecată. Pastrati crema la frigider.

Se recomandă utilizarea produsului în fiecare dimineață și seară. Rezultatul va fi vizibil după 4 săptămâni – pielea va deveni mai netedă, strălucitoare și suplă.

Și după cum a devenit deja clar, nu este nimic complicat în prepararea cremei. Ce este mai important – fiecare femeie va aprecia efectul utilizării acestuia după prima lună!