Frunzele de hrean sunt singura planta capabila sa extraga sare prin porii pielii

Hreanul este o plantă perenă care aparține familiei de varză.

Produsul este de origine mediteraneană, așa că se poate lăuda cu numele latin luminos Armoracia. Mai târziu, hreanul a câștigat popularitate în Rusia, unde a fost folosit atât ca produs magic, cât și ca element necesar al ceremoniilor de nuntă.

Dar utilizarea practică a fost găsită nu numai pentru rădăcina de hrean, care este folosită pe scară largă ca condiment astăzi, ci și pentru frunze. Editorii noștri au decis să afle ce a făcut această plantă atât de populară.

Frunze de hrean
Printre alte frunze verzi comestibile, hreanul se remarcă prin valoarea sa nutritivă enormă. Conțin vitamine din grupa B, precum și C, E și PP. În plus, sunt bogate în potasiu, calciu, magneziu, sulf și seleniu. Iar concentrația de acid ascorbic va da un avans chiar și lămâii și coacăzelor negre.

Prezența fitoncidelor permite utilizarea frunzelor de hrean pentru a proteja împotriva microorganismelor dăunătoare. Mai mult, concentrația de fitoncide este atât de mare încât până și frunzele uscate au un efect bactericid. Gospodinele cu experiență le folosesc în pregătirile acasă.

Și proprietățile vindecătoare ale frunzelor de hrean te vor scuti de depozitele periculoase de sare. Pentru a face acest lucru, efectuați următoarea procedură. Înainte de culcare, ia 2 frunze mari de hrean, scufundă-le în apă clocotită, apoi pune-le pe spate și leagă-le cu o cârpă. Dacă simțiți o ușoară senzație de arsură, acest lucru este normal. Arsurile cu o astfel de compresă sunt imposibile.

Dimineața, dezlegați cu grijă țesătura și îndepărtați frunzele. Au absorbit sarea din corp și, dacă a existat multă ea, s-ar putea chiar să se destrame dintr-o dată. Determinați care părți ale corpului au cea mai mare sare. Repetați procedura cu compresa până când sarea nu mai apare pe frunze.

În general, frunzele de hrean sunt unice prin faptul că atrag depozitele de sare chiar prin porii pielii. Prin urmare, este pur și simplu neînțelept să nu folosiți o astfel de abilitate a unui produs disponibil.Nu degeaba vindecătorii din sat foloseau adesea tratamentul cu frunze de hrean.

Tinctura de frunze de hrean ajută la durerile de spate și articulații. Instrumentul este făcut din frunze tinere, verzi, care sunt pur și simplu pliate într-un borcan de sticlă și turnate cu alcool (sau vodcă). Amestecul se infuzează timp de două zile într-un loc întunecat, răcoros, după care poate fi frecat pe punctele dureroase.

Probleme cu mușchii și articulațiile
Problemele musculare și articulare pot începe la orice vârstă. Dar chiar și atunci când medicina tradițională nu poate oferi un rezultat pozitiv rapid, puteți apela la rețete dovedite și puteți face un unguent natural pentru articulațiile dureroase.

Cât despre hrean, gospodinele îl tratează diferit. Cineva nu poate crește această plantă pe propriul teren și cineva nu o poate scoate. Dar nimeni nu va argumenta că hreanul este cel mai util produs, care poate fi folosit în mai multe scopuri.