În funcție de localizarea durerii de cap, corpul tău încearcă să te avertizeze … Și nu ar trebui să treci cu vederea!

Durerile de cap pot apărea din mai multe motive. Pentru a determina diagnosticul și tratamentul corect al cefaleei, trebuie acordată atenție naturii (durerii plictisitoare, ascuțite, spinoase) și localizării durerii, intervalului de timp, factorilor asociați, cum ar fi condițiile meteorologice și simptomele neurologice,

Durerile de cap cu siguranță nu trebuie subestimate, în unele cazuri reduc semnificativ calitatea vieții, pot fi chiar însoțite de o boală gravă.

Înainte de a ajunge la pastile, este bine să îi puteți distinge originea și să găsiți o modalitate de a evita durerile de cap.

Cefalee compresivă
Durerea de compresie este percepută de ambele părți – o persoană simte ca și cum ar fi capul într-un viciu.

Stresul, lipsa somnului, dar și o postură slabă. Toate acestea declanșează una dintre cele mai frecvente dureri de cap. Afectează aproape o cincime din populație și este o durere plictisitoare care poate proveni de la gât, ochi sau ambele părți ale capului. Se simte ca și cum ar fi capul într-un viciu. În plus față de motivele menționate mai sus, durerea poate fi cauzată și de alimentația neregulată, de încordarea ochilor sau de nerespectarea unui regim de băut. Cu un stil de viață prost, poate deveni afacerea ta zilnică.

Migrenă
Migrena provoacă dureri neplăcute pe o parte a capului.

Durere severă, palpitantă, pe o parte a capului. Mai mulți oameni suferă de migrenă decât ai putea spune și, în multe cazuri, pe lângă durere, este însoțită de greață, hipersensibilitate la lumină, zgomot și vedere încețoșată. În unele cazuri, durerea de cap poate dura până la trei zile. Originea exactă a migrenei nu este clară, dar poate fi o problemă ereditară sau este cauzată de influențele de mediu. Dar poate fi prevenită. Cum? În primul rând, este vorba de evitarea stresului, a foamei sau a oboselii, care sunt factorul declanșator al migrenelor. Cu toate acestea, acest lucru poate ajuta doar persoanele care nu suferă de atacuri frecvente de migrenă. Cu toate acestea, dacă durerea vă afectează mai mult de o dată pe săptămână, ar trebui să solicitați ajutor profesional.

Cefalee cluster
„Cefalee în grup” – dureri severe și ascuțite, de obicei în jurul ochilor.

Cefaleea, care este relativ rară la femei și este mai frecventă la bărbați. Acesta este așa-numitul un grup de dureri ascuțite sau sacadate, care este, de asemenea, asociat cu ruptura ochilor și în această zonă se simte cel mai adesea durerea. Vine brusc și durează de obicei trei ore. Cu toate acestea, dacă această durere vă afectează mai des și are ca rezultat ruperea sau chiar roșeața conjunctivei menționate anterior, este important să consultați un medic care vă poate ameliora durerea prin injecții.

Cefalee hormonală
Este direct legat de cantitatea de hormoni din corpul nostru. Este afectat de menstruație, sarcină sau menopauză. Simptomele sunt aceleași ca și în cazul migrenelor – hipersensibilitate la lumină, greață, dureri severe pe o parte a capului.

Înainte de a ajunge la pastile …
Pentru aproape toate tipurile de dureri de cap, factorii declanșatori sunt aceiași – stres, alimentație neregulată, postură slabă … Pentru a preveni durerea, ar trebui să evitați acest factor și să încercați tot posibilul pentru a urma un stil de viață adecvat.

1. Somn regulat
Este esențial pentru sănătate și, de asemenea, ajută la prevenirea durerilor de cap inutile. Desigur, are multe alte avantaje, așa că ar trebui să vă răsfățați cu un minim de șapte ore de somn, dacă este posibil.

2. Fluide
Bea, bea și bea. Băutul este, de asemenea, foarte important pentru organism. Dacă începe să te doară puțin capul, întinde mâna după un pahar cu apă înainte de a lua pastila.

3. Mese regulate
Așa cum am scris mai sus, foamea poate declanșa și durere. Puteți preveni acest lucru dacă începeți să mâncați regulat. Dacă sunteți ocupat în timpul zilei, aduceți cel puțin obiecte mici, cum ar fi un bar, fructe sau suc, pe care le puteți folosi pentru a înșela foamea.

4. Evitați stresul
Da, este mai ușor de spus … Dar stresul este declanșatorul multor probleme de sănătate mult mai grave. Așadar, ține cont de asta înainte să te enervezi pe prostii …

A fost de ajutor articolul? Distribuiți-l prietenilor dvs. pe Facebook …