Mărturisirea personală a unui fost chirurg onest! Adevărul te va zgudui!

Scrisoarea unui chirurg care a demisionat a stârnit un mare răspuns pe rețelele de socializare. În scrisoarea sa, el dezvăluie adevărul despre ceea ce se întâmplă exact în cercurile medicale.

„Nu pot lucra pe deplin în aceste condiții, care sunt determinate de colegii mei.

Nu-mi pot întreține copiii cu banii pe care mi-i plătește statul nostru. Iar educația mea nu-mi permite să șantajez pacientul cu „mulțumiri financiare”.

Nu pot să zâmbesc ca răspuns la calomniatori grosolan și beți. Nu pot fi indiferent după ce aud expresia „Domnule, sunteți obligat!”, „Dacă nu faceți asta, voi scrie o plângere”.

M-am săturat de incertitudine, de situația în care toată lumea te împinge în caruselul din care vreau să evadez și care îmi pierde timpul prețios.

M-am săturat să lucrez de la șapte dimineața și când ajung în „finală” nu prea am timp pentru că trebuie să mă ocup de toate cazurile pe hârtie.

Nu pot să mă ocup de probleme administrative tot timpul! Trebuie să fac ceea ce am fost cu adevărat instruit să fac și să tratez pacienții! Dar respect în mod constant „înregistrarea corectă a cazurilor medicale”, cu numirea mai puține analize și examinări, pentru că Fondul de Asigurări de Sănătate mă limitează, mă gândesc la modul în care „luna trecută am terminat cu o pierdere…”, cred. despre cum să faci față celui mai important lucru – „completarea corectă a fișei medicale” și cum să comanzi medicamente mai ieftine.

Nu pot continua să fac toate astea!

Am vrut să fiu medic, chirurg. Aș vrea ca toți medicii să primească un salariu decent și decent. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă. Birocrația m-a transformat dintr-un chirurg într-un funcționar-contabil. Tremur la fiecare studiu repartizat. Nimănui nu îi pasă cum tratăm oamenii. Toată lumea este interesată de cum ar trebui să iau o anumită situație, pentru că asta determină asigurarea medicală! Nu, asta nu-mi place! Nu ne este teamă că am scris informații greșite în documente. Pacienților nu le pasă nici de nivelul nostru de calificare. Ei cred că zâmbetul și înfățișarea mea se datorează sumei de bani pe care o primesc.

Se pare că principalul meu mijloc de muncă nu este bisturiul și cu siguranță nu capul meu. Instrumentul meu este mâna. Stagiarilor care vin după absolvire nu le vine să creadă situația la început. Se blochează literalmente în aceeași mlaștină! Dar nu există întoarcere…

Toate acestea sunt o batjocură completă! Lucrez cu documente. Da, sunt plătit pentru asta, dar nu mă pot numi medic, darămite chirurg.

„Domnule doctor, am nevoie de tratament!”. Dar realitatea vieții moderne este că pur și simplu prestam un serviciu de natură medicală. Nu vreau să mă ocup de documentare, știind că munca mea nu este de folos nimănui și profesia mea din domeniul artei a devenit un sector de servicii.

Dragi oameni, colegi, pacienți! Simt obosit. De aceea imi dau demisia! Și vă rog să nu vă îmbolnăviți!”

A. S., fost chirurg