Normalizează presiunea, elimină insomnia, durerea în cap și partea superioară a corpului. „Gimnastică pentru gât fără muzică”.

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente boli.

Se estimează că unul din patru adulți suferă de hipertensiune arterială. În mod surprinzător, doar 35% dintre cei care suferă de această boală știu despre problemele lor și primesc tratament. Cu toate acestea, tratamentul cu tablete nu este o opțiune, deoarece astfel de medicamente elimină doar simptomele, dar nu și cauza.

Și astăzi, doctorul Oleksandr Yuriyovych Shishonin și cu mine vom vorbi despre cum să tratăm corect hipertensiunea arterială. Iar gimnastica pentru față și gât ne va veni în ajutor, ceea ce ajută la eliminarea însăși cauza hipertensiunii și a uita pentru totdeauna de hipertensiunea arterială.

Gimnastica pentru tratamentul bolii arteriale hipertensive de la medicul Shishoni:

După cum explică medicul însuși, un spasm muscular stoarce un vas, în urma căruia cantitatea de sânge care trece prin el scade. Și pentru a obține doza necesară de oxigen, creierul trimite un semnal inimii pentru a pompa mai mult sânge. Ca rezultat, inima lucrează mai repede pentru a pompa cantitatea necesară de sânge prin vasele înguste, iar presiunea crește. Așa se dezvoltă hipertensiunea arterială.

Atunci când o persoană hipertensivă se confruntă cu o situație stresantă, presiunea crește. În acest moment, poate trece un punct critic. Amenință cu un accident vascular cerebral.

„Poți scăpa de hipertensiune arterială în două moduri: prin mișcare sau prin influențarea spasmului în sine – masaj. Uneori, vine o persoană cu o experiență îndelungată de hipertensiune, se plânge că s-a simțit rău, spune câte pastile a luat… O pui pe canapea, îi atingi gâtul și e de piatră. Frământați – țipă pacientul. Trec câteva secunde după masaj și îi este deja mult mai ușor. Măsurăm presiunea – este normal”, își împărtășește Shishonin experiența.

„Pilulele funcționează diferit. Unele împiedică inima să funcționeze într-un mod accelerat.Alții elimină puternic umezeala din corp și, de asemenea, reduc tensiunea arterială. Alții calmează creierul. Cele al patrulea îmbunătățesc capacitatea creierului de a absorbi oxigenul din sânge. După cum puteți vedea, munca oricăror pastile este de a elimina simptomul, dar nu de a trata cauza.

Oleksandr Yuriyovych este sigur că dacă duceți o viață activă, spasmele nu vor apărea. Dar chiar și aceste probleme pot fi eliminate cu ajutorul unei gimnastici adecvate. Pentru aceasta, medicul a dezvoltat un set separat de exerciții simple pentru tratamentul gâtului.

După cum afirmă Oleksandr Yuriyovych, efectuând aceste exerciții, o persoană nu se poate face rău. Dar cursurile obișnuite ajută la scăparea de o serie de afecțiuni.Doctorul Shishonin recomandă gimnastica celor care suferă de dureri de cap, amețeli, insomnie, tulburări de memorie, dureri de umeri și gât.

În primele două săptămâni, medicul recomandă să faceți gimnastică în fiecare zi. Apoi puteți exersa de 2-3 ori pe săptămână. În timpul orelor, ar trebui să vă păstrați spatele drept – aceasta este cheia efectuării corecte a exercițiilor. Și pentru a-ți perfecționa tehnica, mai întâi fă gimnastică în fața unei oglinzi. Timpul pentru fiecare exercițiu este de 3 minute.

1. Exercițiul „Metronomul”
Constă în fixarea alternativă a gâtului timp de aproximativ 10 secunde pe partea stângă și dreaptă.

2. Exercițiul „Primăvara”
Trage-ți bărbia timp de 10 secunde, apoi trage-ți bărbia cât mai mult posibil timp de 10 secunde. Repetați de mai multe ori.

3. Exercițiu „Tristețe”
Pune-ți capul pe umărul stâng timp de 10 secunde, apoi pe dreapta pentru aceeași perioadă de timp.

4. Exercițiul „Privindu-se spre cer”
Întoarceți gâtul în lateral cât mai mult posibil și fixați-l timp de 10 secunde. Alternativ, faceți-o spre stânga, apoi spre dreapta, ținând cont de intervalul de timp specificat.

5. Exercițiul „Cadru”
Pune mâna stângă pe umărul drept, întorcând capul la stânga, ține poziția corpului timp de 10 secunde. Acum faceți același lucru în direcția opusă.

6. Exercițiul „Fakir”
Puneți palmele deasupra capului cu degetele în sus. Întoarceți capul alternativ la stânga și la dreapta la fiecare 10 secunde.

7. Exercițiul „Avion”
Întinde-ți brațele în direcții diferite. Asigurați-vă că nu se îndoaie la coate. După fiecare 10 secunde, coboară membrele pentru o clipă pentru a te odihni și repetă exercițiul.

8. Exercițiul „Heron”
Trageți-vă bărbia în sus cât mai mult posibil, coborând mâinile în jos. După fiecare 10 secunde, reveniți la poziția inițială, dar numai pentru 1-2 secunde, nu mai mult.

9. Exercițiul „Arborele”
Ridică-ți mâinile în sus, astfel încât palmele să fie paralele cu tavanul, iar degetele mâinii stângi și drepte să se atingă ușor. La fiecare 10 secunde, coborâți scurt mâinile și repetați exercițiul.

Gimnastica pentru mușchii gâtului se încheie cu câteva exerciții de întindere. Este mai bine să urmăriți tehnica executării lor într-un scurt videoclip pentru a face totul corect.

Complexul de gimnastică normalizează alimentarea cu sânge a creierului, ceea ce reduce probabilitatea unui accident vascular cerebral. Spasme timp de un minut, gâtul și umerii vor deveni mai relaxați. Recomandăm în continuare persoanelor cu boli grave ale coloanei vertebrale și gâtului să se consulte cu medicul înainte de a face gimnastică.

Lăsați mai multe omeni să învețe cum să se ajute singuri cu săltărea lor.