„Nu beau ceai și te sfătuiesc împotriva lui”. 12 reguli de sănătate de la un medic celebru

În 2018, ne-a părăsit legendarul medic rus Ivan Pavlovich Neumyvakin, care a fost autorul celebrei metode de tratare a cosmonauților.

În ultimii ani ai vieții sale (a murit la vârsta de 90 de ani), profesorul lucra activ la o „rețetă” unică pentru curățarea corpului de poluanți ai mediului și așa-numitele „Malnutriția din cauza consumului excesiv”.

În general, profesorul a subliniat că înainte de a începe tratamentul, merită întotdeauna să schimbăm unele obiceiuri care ne elimină sănătatea. Toată viața sa de om de știință, inventator și medic, a căutat alte metode de rezolvare a problemelor de sănătate, altele decât tratamentul farmacologic.

În ciuda faptului că a fost un om de știință foarte specializat, doctor în medicină, profesor de științe ale naturii, membru al Academiei de Științe din Rusia, autorul a peste 200 de lucrări științifice, un inventator distins, cu 85 de certificate de brevet de proprietate și timp de 30 de ani legat indisolubil de medicina spațială, chiar și atunci când ea însăși mențiunea despre medicina populară a fost considerată condamnată de medici, el a încercat să introducă în practica medicală metode cât mai largi de tratament fără medicamente și, din 1989, când medicina populară „a apărut a subteranului ”, și-a concentrat toată puterea, experiența și cunoștințele asupra dezvoltării sale.

A fost membru al Asociației Profesionale All-Russian Professionals of Specialists in Traditional and Folk Medicine. Avea titlul de „medicul șef al Rusiei”.

El a formulat 12 principii care, potrivit lui, reprezintă baza absolută pentru îngrijirea sănătății umane:

1. Mănâncă mai puțin.
Reduceți treptat porțiunile – acesta este primul și cel mai important pas către recuperare. Astfel vei scăpa de stagnare, depozite, constipație și vei îmbunătăți digestia. Mâncarea în exces este foarte, foarte dăunătoare.

2. Trebuie să mesteci mâncarea.
Nu mâncați când sunteți furios, în grabă sau când vă uitați la televizor. Nu vă gândiți, nu vă îndepărtați, concentrați-vă asupra mesei. Luați suficient timp pentru a mesteca bine fiecare mușcătură.

Nu amestecați alimentele care sunt principalul furnizor de carbohidrați cu cele bogate în proteine, împărțiți-le în două mese.

3. Fă o pauză.
Odihnește-te cel puțin douăzeci de minute după ce ai mâncat. Nu vă ridicați repede de la masă pentru a vă întoarce la locul de muncă – lăsați-vă sistemul digestiv să facă cu calm prima și cea mai grea treabă.

4. Mâncați ultima masă până cel târziu la ora 19:00.
Dacă nu atingeți ușa frigiderului după ora 19, nu numai problemele de sănătate, ci și excesul de greutate vor dispărea.

5. Bea apă cu 10-15 minute înainte de a mânca.
Cu toate acestea, nu beți nici măcar la 2 ore după ce ați mâncat – acest lucru se aplică nu numai diferitelor băuturi, ci și apei. Consumul după masă perturbă funcțiile adecvate ale proceselor digestive.

„Nu beau ceai și vă sfătuiesc și eu”, obișnuia să spună profesorul Neumyvakin.

Aproximativ 2 litri de apă ar trebui să se bea zilnic. Începeți cu cantități mai mici, crescând treptat numărul dacă nu sunteți obișnuiți.

6. Nu mâncați alimente calde. Așteptați să se răcească puțin.
Acest lucru este nesănătos. Acest lucru se aplică și băuturilor calde. Cald este cea mai bună opțiune.

7. Trebuie să faci o postare o dată pe săptămână.
Aici puteți alege sau experimenta. Aceasta ar trebui să fie o zi în care mănânci doar legume sau fructe sau bei sucuri sau piureuri proaspete sau bei doar chefir. Corpul vă va spune ce opțiune este cea mai potrivită pentru dvs. Zilele de post iau tensiunea de pe organe și regenerează sistemul imunitar al corpului.

8. Squats și exerciții.
Dr. Neumyvakin a recomandat genuflexiuni tuturor celor care nu au contraindicații pentru astfel de exerciții.

Dacă nu poți face mișcare, trebuie să mergi mult și fitness-ul tău va reveni la normal.

9. Dacă nu ți-e foame, nu mănâncă.
Dacă nu ți-e foame, nu ar trebui să arunci nimic în tine. Corpul nu este un coș de gunoi. Învață să distingi plictiseala de foame și sete de foame.

10. Aveți grijă de psihic și spirit
Trebuie amintit că, atunci când o persoană este slabă, tristă sau stresată, starea sa fizică începe să se deterioreze.

11. Dacă aveți febră mare în timp ce sunteți bolnav, trebuie să beți mult.
Dacă nu ți-e sete, renunță la mâncare (pentru o vreme). Atunci recuperarea va veni foarte repede.

12. Beti apa pe stomacul gol cu ​​un praf de sare.
Acest lucru vă va scuti de stagnarea vezicii biliare și va ajuta corpul să lucreze activ pe tot parcursul zilei.

Autodisciplina ajută la respectarea tuturor acestor reguli, spunea profesorul. Sunt simple și directe.