Nu mai arunc coji de cartofi! Când aflați pentru ce pot fi folosite, începeți să o faceți și voi

Este pur și simplu un obicei obișnuit de a curăța cartofii și de a arunca coaja direct în coșul de gunoi. Ei bine, oamenii de știință subliniază că aceasta este o greșeală obișnuită, deoarece coaja de cartof este mai benefică decât leguma în sine. Probabil ți se pare o nebunie, dar astăzi te vom convinge de toate beneficiile coajei de cartofi!

1. Ajută la combaterea excesului de grăsime
Da, coaja de cartof poate fi consumată! Conține mai puține grăsimi, colesterol și sodiu decât toate aceste legume. În plus, adăugarea acestuia la dieta ta te va ajuta să slăbești ceva mai mult mai ușor, deoarece are un conținut ridicat de fibre.

2. Crește imunitatea
Coaja de cartof este bogată în vitamina C, complex B și calciu. Acesta este un amestec excelent care vă va menține plin de energie și vă va proteja sistemul imunitar. Coaja de cartof joacă, de asemenea, un rol major în prevenirea cancerului.

3. Prevenirea cancerului
Așa cum am menționat mai sus, coaja de cartof poate fi o prevenire împotriva cancerului datorită așa-numitelor fitochimice. În plus, conține o cantitate mare de mișcare clorogenică, care elimină tumorile și celulele canceroase, protejând astfel organismul de cancer.

4. Menține nivelul zahărului din sânge
Includerea coajei de cartofi în dietă este recomandată în special persoanelor care suferă de diabet și glicemie crescută. Datorită conținutului ridicat de fibre, menține nivelul zahărului din sânge. Impactul pe termen lung al consumului de coajă de cartof are efecte antiinflamatorii, îmbunătățește diabetul de tip 2 și bolile coronariene.

5. Scade colesterolul din sânge
S-a descoperit că coaja de cartofi, bogată în fibre în combinație cu agenți anticanceroși, polifenoli și glicoalcalizi, scade colesterolul din organism. Deci, dacă vă deranjează colesterolul, asigurați-vă că includeți coaja de cartofi în dieta dumneavoastră.

6. Reduce riscul bolilor de inimă
Coaja de cartof este bogată în potasiu, un mineral vital și cheie care reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează faptului că potasiul joacă un rol cheie în reglarea circulației sanguine și, astfel, în menținerea stabilității inimii. Un alt supliment pentru inima ascunsă în coaja de cartof este grăsimile nesaturate omega-3.