O femeie care iubește – iartă! Dar o femeie care prea mult iartă – încetează să iubească

O femeie nu pleacă cu prima ocazie, atunci când iubește cu adevărat. Nu păresește omul de alături, dacă simte ceva pentru el. Nu fuge pe ușa din spate, dacă vrea să construiască o relație durabilă.

Nici atunci când el greșește. Nici atunci când el e indiferent față de ea. Femeia iartă și caută să rezolve lucrurile și să aplaneze situația. Și aici greșește!

Poate să-l provoace să acționeze. O dată, de două ori. Dar niciodată nu o poate face la infinit. Pentru că va veni ziua în care ea va înceta să pună suflet în acea relație, se va dezămăgi și va lupta pentru propria libertate, pentru că doar asta îi va rămâne.

Și atunci bărbatul se va trezi în situația în care nu te va mai recunoște, doar s-a deprins să te vadă luptând pentru doi. El poate reproșa, dar nu mai poate întoarce nimic. Pentru că într-o zi femeia încetează să iubească.

O femeie care iubește insistă mereu ca lucrurile să se miște din loc. Ea va lupta pentru dragostea lor, pentru că îi va fi imposibil să se despartă pur și simplu un om drag. Se va minți că nimic nu este încă pierdut. Mereu va avea solicitări la adresa lui. De fiecare dată când va greși, îl va ierta. Va crede că e o deviere de moment. O clipă de zăpăceală. Îl va ierta, și va aștepta ca el să regrete faptele din trecut. Va vrea o schimbare!

Va ierta și a doua oară, când el va rămâne la fel de indiferent. Va ierta și a treia oară, când el va lua asta drept deprindere. Într-o zi va înțelege că e prea mult, se suprasolicită prea mult și nu dragostea ei e problema, ci indiferența lui. Prin urmare va înceta să iubească. Apoi va pleca!

Nimeni nu iartă la nesfârșit, chiar dacă atunci când nu pot ierta sunt conștienți că asta va duce la despărțire. Uneori așa e mai bine. Atunci când nu vezi nici un răspuns din partea celuilalt, când eforturile tale se pierd în reproșurile lui, nefondate și fără rost, când plângi în fiecare zi pentru că nu știi cum să mai faci o relație să meargă, atunci te oprești.

Îți spui că ai meritat mai mult. Că nu mai poți face nimic. Prin urmare vei pleca de lângă acel om, pentru că te-a dezamăgit de prea multe ori. În dragoste nu există vreau, dar nu pot. Sau iubesc, dar nu acum. În dragoste fie ești prezent, fie nu ești acolo în nici un fel.

O femeie care iubește – iartă. Dar o femeie care prea mult iartă – încetează să iubească. – citat cu autor aninim.