Piele de porțelan: Utilizați această mască de orez pentru a elimina petele de piele (secretul coreean)

Utilizați această mască de orez pentru a îndepărta petele de piele în câteva zile de utilizare. De asemenea, aveți pete pe față? Aceste pete întunecate de pe față, numite și hiperpigmentare, pot fi cauzate de mai mulți factori, precum expunerea la soare, fluctuațiile hormonale sau chiar ca efect secundar al anumitor medicamente.

O altă problemă foarte frecventă este cicatricea, de obicei de acnee. Aceste urme pot apărea din cauza unor forme mai severe de acnee sau din cauza obiceiului de a stoarce coșurile.

Ambele probleme pot afecta stima de sine a persoanei, care ajunge să recurgă la cele mai diverse produse estetice pentru a le atenua.
În articolul de astăzi vă vom învăța o rețetă excelentă de mască facială pentru a elimina petele și a netezi aspectul cicatricilor, lăsându-vă pielea strălucitoare și strălucitoare.

Rețeta are un ingredient special pentru piele, ușor de găsit și foarte economic. Primul este făina de orez sau orezul praf, un ingredient folosit de sute de ani în unele țări din Asia, ca tratament anti-îmbătrânire.

Această pudră bogată în vitamine și minerale este capabilă să hrănească pielea și să promoveze o exfoliere ușoară, ajutând la atenuarea petelor de pe piele.

În Japonia feudală, a fost adesea folosit de gheișe pentru a menține pielea cu o nuanță de porțelan, pe lângă reducerea hiperpigmentării, protejarea împotriva razelor UV și a îmbătrânirii. Pudra de orez are capacitatea de a absorbi uleiurile de piele, făcându-l excelent pentru persoanele cu tendință de acnee.

De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare și de iluminare, calmând pielea expusă la soare și făcându-l neted și mai natural. Iată cum puteți face această minunată mască:

Rețetă pentru întinerirea pielii:

Ingrediente:

  • 1 cana de orez crud sau orez praf;
  • Lapte sau miere (suficient pentru a face o pastă);

Modul de a face:

  • Dacă nu găsești orez praf, poți folosi orezul cu cereale singur. În acest caz, începeți prin așezarea orezului într-un blender;
  • Se macină două minute, până se formează o făină;
  • Cerneti faina;
  • Această cantitate de orez produce foarte mult, așa că păstrați restul într-un borcan de sticlă pentru aplicații viitoare;
  • Se amestecă 2 linguri de făină de orez cu puțin lapte sau miere;
  • Aplicați amestecul pe piele și masați ușor;
  • Lăsați masca să se usuce și apoi clătiți cu multă apă.

Dacă pielea dvs. este grasă, este recomandabil să repetați această aplicație de mai multe ori pe săptămână. Dacă pielea este uscată, o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă.

Dar înainte de a aplica, poate doriți să faceți un test de alergie. Aplicați o cantitate mică de amestec pe braț și vedeți dacă apar reacții alergice. Dacă nu sunteți iritat, îl puteți folosi normal.