Piețele din Timișoara: Tanti Maria, o figură emblematică în Badea Cârțan, urmează tradiția părinților săi în agricultură, în zonele Vizejdia și Făget

Astăzi, vă vom prezenta pe tanti Maria, una dintre cele mai vechi producătoare de la Piața Badea Cârțan din Timișoara, care continuă tradiția agriculturii începută de părinții săi în localitățile Vizejdia și Făget.

Tanti Maria este o prezență binecunoscută în Piața Badea Cârțan din Timișoara. La cei 64 de ani ai săi, tanti Maria a petrecut 33 de ani valorificându-și produsele în această piață. Ea este o femeie simplă, crescută la țară, muncitoare și fericită că a continuat tradiția agricolă a părinților săi. Atât în Vizejdia, cât și în Făget, tanti Maria primește ajutor din partea întregii sale familii pentru a se ocupa de lucrul pământului. Cu mândrie, ne-a vorbit despre nepoata sa de 16 ani, care o asistă la aranjarea produselor pe tarabe.

“De la mamă la fiică, asta am făcut toată viața, ne-am ocupat de toate, în funcție de sezon”, ne-a spus ea. Tanti Maria strălucește în ochii săi de o căldură aparte, iar vocea sa blândă luminează ziua celor din jur. De-a lungul anilor, a reușit să câștige respectul și încrederea clienților săi. “Pentru această meserie, trebuie să te naști, nu oricine știe sau poate face asta”, spune ea. Dorința sa este să vândă mai mult și să primească recunoașterea pe care o merită pentru munca sa. Cu amabilitate, tanti Maria vă așteaptă la Piața Badea Cârțan!”, declară Societatea de Piețe SA.

AICI puteți citi și povestea Violetei și a lui Laszlo, care își valorifică producția proprie în Piața Badea Cârțan – sunt familia Kerezsi, producători agricoli din Tășnad, județul Satu Mare.