Primele 4 simptome ale cancerului pe care oamenii le ignoră cel mai adesea: nu luați acest lucru cu ușurință!

Deoarece detectarea timpurie este adesea cheia unui prognostic mai bun, este esențial să nu ignorați aceste prime semne de avertizare ale cancerului.

1) Oboseală crescută
Unii consideră că oboseala este aproape normală în lumea agitată de astăzi. Dar dacă descoperi brusc că trebuie să faci un pui de somn lung pentru a-ți îndeplini responsabilitățile, acesta este un motiv de îngrijorare. Un raport de evaluare al Societății Americane a Cancerului afirmă că acesta ar putea fi un simptom al unui cancer precum leucemia, cancerul de colon sau cancerul de stomac. Poate fi, de asemenea, un alt tip de cancer care provoacă pierderi semnificative de sânge.

2) Febra persistenta usoara
Febra ușoară, sau între 37,6 și 38,2 grade Celsius, poate fi un simptom al multor infecții. În plus, poate fi un simptom al cancerelor, cum ar fi boala Hodgkin, leucemia și limfomul non-Hodgkin. Deoarece acesta ar putea fi primul semn al cancerului, este important să nu subestimați temperatura ușor crescută recurentă.

3) Probleme de înghițire
Pe lângă problemele de înghițire, nu trebuie să ignorați buzele bufante care nu se vindecă într-un timp scurt, durerea în gât care nu vrea să dispară, sau răgușeala persistentă sau sângerarea sau durerea inexplicabilă a gurii. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, simptomele de mai sus ar putea indica cancer al cavității bucale, indiferent dacă este vorba de cancer la gât, esofag sau limbă.

4) Pierderea in greutate inexplicabilă
Dacă pierzi brusc în greutate fără să faci dietă, să faci mai mult exercițiu sau să faci alte modificări ale stilului de viață, se poate datora cancerului. American Cancer Society afirmă că acest tip de scădere bruscă în greutate poate fi un semn al cancerului de stomac, plămâni, esofag sau pancreas.