„Problemele cu glanda tiroidă apar din cauza influențelor negative, dar nu numai din exterior…”

Glanda tiroidă este gardianul sănătății în corpul nostru.

Dacă începe să se clatine, totul în corp merge prost. La urma urmei, glanda tiroidă este responsabilă pentru metabolismul nostru, termoreglarea și multe alte procese. Și șansa ca acesta să eșueze este foarte mare.

De ce se întâmplă asta? De ce eșuează un organ atât de important și cum poate fi prevenit? „Deci” vă împărtășește gândurile înțeleptului yoghin Sadhguru despre această chestiune.

Boli ale glandei tiroide
În fiecare an, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu probleme ale glandei tiroide: hipertiroidism și hipotiroidism. Numărul persoanelor care suferă de aceste boli este în creștere pe zi ce trece. Și există multe motive pentru aceasta: unele dintre ele sunt vizibile și de înțeles, dar altele ne sunt ascunse.

Toate acestea sunt spuse de Sadhguru, un yoghin, mistic și fondator al unei fundații caritabile. Înțeleptul exaltă yoga ca știință a structurii interioare a unei persoane. Viziunea lui despre lucrurile obișnuite este puțin diferită de ceea ce suntem obișnuiți. Cu toate acestea, în cuvintele lui există înțelepciune pe care trebuie doar să o cunoaștem.

În opinia sa, există multe motive pentru dezvoltarea problemelor tiroidiene, a vorbit despre cele mai importante și a dat sfaturi despre cum să scapi de efectele lor negative.

Yogin spune că glanda noastră tiroida este un sistem foarte delicat și sensibil. Este complet hotărât să ne reglementăm activitățile vieții și să ne îmbunătățim starea. Cu toate acestea, acesta este principalul său dezavantaj.

S-a dovedit de mult că activitatea sistemului endocrin se poate schimba doar dintr-un singur gând despre ceva. Dacă te gândești la un copac, sistemul endocrin funcționează într-un fel, dacă te gândești la un animal periculos, funcționează într-un mod complet diferit. Caracteristica principală a glandei tiroide este tocmai această reacție la toți factorii din jur.

Yoginul spune: „Problema este că ai nevoie de viză. La urma urmei, ești o verigă intermediară. Dar ai o navă spațială. Și într-adevăr, tiroida noastră funcționează ca o navă spațială, dar adesea funcționează în detrimentul nostru.

Este dificil să numim lumea modernă un loc pașnic. Oamenii care locuiesc în orașele mari sunt expuși zilnic stresului, influenței a sute de factori la care glanda noastră tiroidă răspunde. Suntem departe de acele condiții în care sistemul nostru endocrin ajunge în starea sa normală.

Principala sursă de impact negativ asupra glandei tiroide vine din interior. Experiențele noastre, stresul și modul de a gândi – toate acestea provoacă o reacție adecvată în glanda endocrină. Deci, în primul rând, este necesar să se schimbe acest lucru.

În continuare, ar trebui să vorbim despre alimentele pe care le consumăm. Acum este practic imposibil să mănânci alimente care nu sunt otrăvite cu substanțe chimice. Nici măcar mâncând alimente organice nu putem fi complet protejați. Aproape totul depinde de nutriție – este combustibil pentru corpul nostru.

Sadhguru spune: „Bunica mea obișnuia să cumpere legume de la vânzători care aduceau produsele chiar la ușa noastră. Le smulgeau din paturi dimineața și le cărau imediat să le vândă. Bunica s-a uitat la legume, iar dacă voia să cumpere ceva, nu le-a lăsat vânzătorilor să atingă aceste legume.

Ea nu a făcut-o de frica de microbi. Chestia este că ea a atins legumele într-un mod special, păstrând echilibrul potrivit în ele. S-a uitat la ele, le-a mângâiat și abia apoi le-a tăiat și le-a gătit. Nu este o prostie, este echilibru. Dacă viața ta nu este echilibrată, trebuie să iei pastile tiroidiene.

Pentru ca totul să fie bine, trebuie să păstrați același echilibru. Dacă o ai deja, grozav, dar dacă nu ai, este timpul să-ți schimbi puțin viața. Nu ne putem împacheta cu toții și mergem să trăim în pădure pentru a fi în armonie cu noi înșine, dar cu toții putem reduce impactul unui mediu advers asupra corpului nostru.

Veți simți în continuare impactul, dar întrebarea este cât de mare va fi. Puteți începe cu mici, de exemplu, înconjurați-vă de plante. Suntem obișnuiți cu pereții de beton, în permanență pe aparatele de aer condiționat și cu ferestrele bine închise, dar acest lucru trebuie să se schimbe.

În loc de zgomotul constant al aparatului de aer condiționat, deschide fereastra, lasă aerul și lumina soarelui să intre în casa ta. La urma urmei, asta este exact ceea ce avem cea mai mare nevoie. Obține cel puțin o plantă pentru tine, chiar dacă poate reduce impactul mediului asupra ta.

Permite-ți să fii în tăcere. Totul în jurul nostru vibrează și face zgomot constant: mașini, utilaje etc. Toate acestea creează vibrații care dezorientează corpul. Dacă acest lucru se întâmplă tot timpul, ne vom obișnui, dar ne vom simți epuizați. Numai în tăcere corpul se odihnește cu adevărat.

De asemenea, yoghinul sfătuiește un lucru înțelept: să simți viața din jurul tău și să fii viu cu tot ceea ce te înconjoară. Sadhguru spune: „Ar trebui să-ți amintești mereu viața din jurul tău. Despre viață, cu excepția vieții umane. Trebuie să fii conștient de tot ceea ce trăiește: un copac, o plantă, un fir de iarbă sau o lăcustă.

Toate acestea ne hrănesc indiferent dacă ne place sau nu. Acesta este singurul mod de a trăi și de a fi sănătos. Când trăiești în armonie cu viața din jurul tău, există echilibru în viața ta, atunci glanda tiroidă este într-o stare normală.

Următorul factor este activitatea fizică. Să fim sinceri, omul modern se mișcă foarte puțin, prea puțin pentru a fi sănătos. Când ne simțim rău, ne culcăm, dar, dimpotrivă, trebuie să ne mișcăm, să ne angajăm în activitate fizică. Fără el, este imposibil să se mențină echilibrul.

Găsiți o activitate activă care vă va aduce bucurie și fă-o. Poate fi dans, antrenament sau ceva complet diferit. Așa că erai fericit, iar corpul era în mișcare.

Yogin spune zâmbind: „Poți doar să te prefaci că ești o lăcustă și să începi să sari pe iarbă. Imaginați-vă ca o lăcustă și săriți. N-ai făcut niciodată asta? Aceasta este problema ta.”

El spune că luăm viața prea în serios, ceea ce este greșit. Aceasta este problema principală. Trebuie să vă amintiți că viața se va termina într-o zi și să vă relaxați acum. Dacă te relaxezi acum, restul vieții tale poate fi complet diferit. Relaxează-te și vei vedea cum totul va deveni imediat minunat.

Înțeleptul mai spune că poți face yoga pentru a îmbunătăți funcțiile glandei tiroide. Mulți au scăpat de problemă în acest fel. Acest videoclip are câteva exerciții bune.

Dacă urmați recomandările yoginului, vă puteți îmbunătăți starea și viața în general. Tratamentul este doar o față a monedei, nu ar trebui să uităm de cealaltă față a acestei probleme. Desigur, nimeni nu a anulat călătoriile la medic, dar nu uita să trăiești în armonie cu tine și cu lumea din jurul tău.