Profesorul Mermersky a anunțat-o: Acest fruct este un elixir de vitamine, vindecă totul

Dacă vrea să trăiască mult și să fie sănătos, bulgarul trebuie să se închine înainte de toate fructele, legumele, strugurii, leguminoasele, mierea, laptele. Acesta este sfatul prof. dr. Hristo Mermerski, autor a 31 de cărți în domeniul vindecării și al nutriției sănătoase, al medicinei populare și naturale, scrie zdrave.to. Unele au fost traduse în SUA.

Cărțile profesorului sunt rodul a 6 decenii de muncă științifică. El a descris conținutul de nutrienți și elemente din cele mai vindecătoare și mai iubite 100 de alimente ale bulgarilor, precum și bolile pe care acestea le previn și le tratează.

Sfaturi valoroase despre alimentele care ne pot menține într-o formă excelentă se regăsesc și în cea mai recentă carte a celebrului om de știință – „Cum să ne curățăm și să ne întinerim corpul”.

El a descris în lucrările sale calitățile unice ale fiecărui fruct și legume, pe care de multe ori nu le apreciem.

Înțelepciunea: „Calci de apă, plimbări însetate!”, se aplică în special locuitorilor din Plovdiv – trăiești într-o abundență de fructe și legume, pe care le neglijezi în mod regulat, adesea din ignoranță, spune prof. Mermerski.

Vezi proprietățile nutritive și curative ale celor mai utile fructe, prezentate în detaliu de prof. Hristo Mermerski, citat de „Maritsa”.

Măceșul este un adevărat concentrat de multivitamine care nu are aproape niciun analog în natură cu atât de multe vitamine combinate într-un singur produs natural. Deja în antichitate era recunoscut ca un agent valoros și vindecător.

Fructele conțin taninuri, zaharuri, pectină, fitoncide, acid citric și malic, flavonoide esențiale, vitamine C, B1, B2, K, A, P, P1, minerale potasiu, calciu, magneziu.

Proprietățile vindecătoare ale măceșului sunt diverse. Acționează ca un diuretic, astringent și coagulant al sângelui.

Scade conținutul de colesterol din sânge. Reduce fragilitatea capilară datorită prezenței vitaminei P, flavonoidelor. medicina populara recomanda macesele pentru tuse convulsiva, diabet, urinare dificila, oboseala, dizenterie, vant rosu.

În natură, nu există niciun alt produs natural din fructe atât de bogat în vitamine. Conform acestui indicator, măceșele sunt pe primul loc pentru conținutul foarte ridicat de vitamina C – 500-2500 mg, vitamina B1 și B2, iar pe locul doi pentru caroten. Dintre oligoelemente, siliciul este cel mai bine reprezentat.

Măceșele conțin multe zaharuri – fructoză, glucoză, zaharoză, precum și pentozani, amidon, proteine, substanțe azotate, uleiuri energetice.

Chiar și Hipocrate a folosit măceșul ca agent antiinflamator. Mai târziu a fost folosit pentru a trata rănile mușcăte de câine, de unde și numele de trandafir de câine. Medicina populară rusă folosește măceșe pentru a trata rănile.

După publicarea unei cărți a lui Hieronymus Bosch, utilizarea măceșului s-a extins ca sirop, ulei și unguent pentru hemoptizie, vărsături, inflamații ale gingiilor.

Potrivit savantului englez Poling, efectul curativ al măceșului se datorează cantităților mari de vitamina C, care ajută la răceli, oboseala nervoasă și psihică.

Motivul constă în proprietățile antioxidante ale vitaminei, care previne îmbătrânirea, ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, previne formarea edemului și a ascitei.

Astăzi, laboratoarele științifice descoperă și alți antioxidanți din măceș, acționând în această direcție – x carotenoide, vitamina E, flavonoide. Fructele de măceș scad zahărul din sânge, stimulează formarea sângelui, metabolismul și crește imunitatea.

Măceșul are, de asemenea, un efect de vindecare asupra bolilor de inimă, rinichi, tulburări biliare, probleme gastrointestinale, ginecologice, boli hepatice, ciroză.

Ajută la prevenirea tumorilor și a cancerului.

Ce boli vindecă măceșul?

1. Are efect antiinflamator și este folosit pentru tratarea rănilor.
2. Pentru a crește rezistența organismului și a imunității acestuia
3. Pentru a trata scorbutul
4. Pentru oboseala nervoasă și psihică și răceli

5. Împotriva accidentului vascular cerebral și infarctului
6. Pentru a întârzia dezvoltarea aterosclerozei și a sterilității
7. În caz de inflamație a mucoasei gastrointestinale și bronșice
8. Scade glicemia

9. Stimulează circulația sângelui
10. Îmbunătățește metabolismul
11. Previne dezvoltarea bacteriilor putrefactive în intestine
12. Îmbunătățește activitatea inimii
13. Îmbunătățește activitatea ficatului

Tratamentul cu macese se poate face in principal prin ceaiuri, infuzii, marmelade, dulceturi.