Spune Rugăciunea Sfintei Eugenia, în fiecare sâmbătă, care îți lasă sufletul fără de păcate

Simti ca este ceva in neregula cu tine? Ca sufletul iti este greu, ca pacatele atarna de inima ta? Sfintii parinti te sfatuiesc sa spui cu toata increderea rugaciunea sfintei Eugenia, care iti lasa sufletul fara de pacate.

Se citeste in fiecare zi de sambata!

„Sfanta Eugenia, mucenita a lui Hristos, dantuind acum cu bucurie impreuna cu Ostile ingerilor, ca o fecioara fara de prihana si ca o purtatoare de cununa preafericita, roaga-te sa se dea har celor ce cu dragoste te lauda pe tine.

Nevoindu-te cu ostenelile pustnicesti, te-ai preamarit in lupte mucenicesti. Si ai adus pe multi mantuiti la Ziditorul tau. Ca din Dumnezeiasca dragoste ai lasat cele trecatoare. Lupte barbatesti ai indurat.

Te rugam, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, cei aflati in nevoile vietii trecatoare. Roaga-te sa ne daruiasca harul cel de viata datator. Cere pentru noi credinta curata, viata luminata, rabdare in incercari, barbatie in luptele impotriva patimilor, bucuria implinirii poruncilor dumnezeiesti, iubire de vrajmasi, smerenie si blandete, iertare de pacate.

Roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa daruiasca iertare de greseli celor ce cu dragoste cinstesc sfanta pomenirea ta. Sa proslavim Numele cel Sfant al Domnului, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.”