Sucul de ghimbir îți schimbă corpul cu fiecare înghițitură

Știați că sucul de ghimbir este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le puteți mânca?

Ghimbirul proaspăt este considerat pe bună dreptate un așa-numit superaliment pe care omenirea îl consumă de mii de ani. Efectele sale în ameliorarea durerii, îmbunătățirea digestiei sau scăderea tensiunii arteriale sunt cunoscute.

Ghimbirul poate fi folosit sub formă de suc sau ca ingredient în diverse alimente, băuturi, cocktailuri, sosuri, supe și produse de patiserie.

Avantajul său este că este relativ ieftin și poate fi cumpărat în aproape orice magazin alimentar sau fructe și legume.

Odată ce îl ai acasă, obținerea sucului din acesta este relativ ușoară și rapidă.

Cum să obțineți suc proaspăt de ghimbir
Pentru a obține suc de ghimbir, veți avea nevoie de următoarele lucruri:

  • Bucată de ghimbir de 4cm
  • răzuitor sau cuțit
  • răzătoare
  • strecurătoare și linguriță sau tifon
  • castron

Procedați după cum urmează:

1. Curățați mai întâi ghimbirul de pe coajă. Puteți folosi un răzuitor sau un cuțit obișnuit pentru aceasta.

2. Apoi rade ghimbirul pe o răzătoare de bucătărie.

3. Apoi puneți ghimbirul ras într-o sită și stoarceți sucul din el într-un castron folosind o lingură. Puteți folosi, de asemenea, tifon sau o cârpă în acest scop, dar în cazul unei cârpe, o parte din suc se înmoaie în ea.

4. Și atât, ai gata suc proaspăt de ghimbir!

Atenție: pentru a fi în siguranță, evitați ghimbirul dacă faceți parte din unul dintre aceste 4 grupuri de persoane .

Cum se consumă suc proaspăt de ghimbir
Dacă doriți, puteți bea sucul direct, dar va fi destul de intens. Prin urmare, este mai bine să-l diluați în apă și apoi să-l beți.

Consumă suc proaspăt de ghimbir o dată pe zi.

Dacă doriți, puteți prepara o cantitate mai mare de suc deodată, de exemplu, folosind un storcător și lăsați-l să înghețe în mucegai de gheață.

Dar mai întâi diluați-l cu apă într-un astfel de raport încât un cub de gheață să corespundă cantității de suc dintr-o felie de ghimbir lungă de 2 până la 3 cm (doză zilnică). Alternativ, turnați doar cantitatea adecvată de suc într-o partiție din matrița de gheață.

Și apoi ia câte un cub de gheață în fiecare zi, lasă-l să se dizolve într-un pahar cu apă și apoi bea-l.

Pe măsură ce fiecare înghițitură de suc de ghimbir începe să vă schimbe corpul
Ghimbirul are efecte miraculoase asupra corpului uman, inclusiv digestia, prevenirea gripei și a răcelii sau ameliorarea durerii.

Iată cinci dintre cele mai importante efecte ale sale asupra corpului:

1. Îmbunătățește digestia
Uleiurile de ghimbir volatile trezesc papilele gustative din gură și stimulează producția de acizi din stomac.

În acest fel, ajută și îmbunătățește digestia, ameliorează balonarea și flatulența, precum și greața sau vărsăturile în timpul sarcinii, după operație sau când călătoriți cu autobuzul sau cu barca.

Conform cercetărilor, accelerează trecerea alimentelor prin intestine și reduce pofta de mâncare la persoanele supraponderale. Previne diareea și elimină inflamația din intestine.

2. Antibiotic natural
Sucul de ghimbir este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru gripă sau răceli, datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale.

Ajută la eliminarea căilor respiratorii de mucus și le îmbunătățește permeabilitatea. În caz de boală, luați-o de 2 până la 3 ori pe zi. Ghimbirul întărește în mod semnificativ sistemul imunitar.

3. Îndepărtează durerea
Sucul proaspăt de ghimbir este una dintre cele mai bune substanțe naturale pentru suprimarea diferitelor tipuri de durere, deoarece reduce inflamația din organism.

Ajută la dureri de cap, migrene, dureri de dinți sau alte tipuri de durere.

Dacă amestecați 1 linguriță de suc de ghimbir cu 1 linguriță de ulei de măsline, veți obține un ulei de masaj fantastic pentru durerile de spate, mușchi și articulații.

Potrivit cercetărilor, sucul de ghimbir ameliorează și durerile rezultate din osteoporoză sau exerciții fizice excesive (febră musculară).

4. Previne formarea cheagurilor de sânge, scade tensiunea arterială și colesterolul
Ghimbirul are, de asemenea, efecte puternice asupra problemelor de sănătate legate de sânge, cum ar fi formarea de cheaguri de sânge, colesterol ridicat sau tensiune arterială crescută.

Poate dilua sângele și elibera tensiunea în vasele de sânge. Doar o linguriță de suc de ghimbir pe zi poate face o mare diferență în sănătatea inimii și a vaselor de sânge.

5. Ajută la prevenirea cancerului
Datorită proprietăților sale anti-inflamatorii puternice, ghimbirul are capacitatea de a preveni cancerul. Multe studii actuale confirmă faptul că ghimbirul reduce riscul de cancer și poate chiar vindeca cancerul.

Ghimbirul suprimă inflamația din intestine și are astfel un potențial semnificativ de a reduce incidența cancerului de colon. De asemenea, ajută pacienții după o intervenție chirurgicală de cancer rectal.