Ți-ai curățat ficatul mult timp? Iată 9 semne că este copleșit de toxine!

Ficatul este cea mai mare glandă din organism, care sintetizează hormoni și enzime, neutralizează toxinele și participă la procesele metabolice. Dar sub influența diferiților factori, în timp, este „poluat” cu substanțe toxice. În acest caz, o povară și mai mare cade asupra ei, așa că nu se descurcă întotdeauna cu îndatoririle sale. La cele mai mici simptome ale unui ficat afectat, trebuie să consultați imediat un medic.

V-am pregătit 9 semne, la care merită să fiți atenți în primul rând.

Semne ale unui ficat debordant

1. Durere sau greutate la nivelul abdomenului superior

Dacă mănânci prea multe grăsimi, poate duce la creșterea ficatului. Acest lucru duce la creșterea presiunii asupra pieptului și a abdomenului superior. Un stomac balonat este, de asemenea, un posibil semn că ficatul este plin de toxine.

2. Greață

Greața este un posibil semn că ceva nu este în regulă cu ficatul. După ce ați consumat alimente grase, este posibil să vă simțiți rău, să fiți atenți la simptome precum greutatea intestinelor, greață, amețeli, uneori vărsături și diaree.

3. Piele sensibilă și îngălbenirea albului ochilor

Dacă ficatul este plin de toxine, acesta va apărea pe piele și va provoca iritații și erupții cutanate. Chiar și sclera ta poate deveni galbenă. Acest lucru se întâmplă atunci când există prea multă bilirubină în sânge, pe care ficatul nu o poate transforma în compuși siguri.

4. Oboseală și slăbiciune

Persoanele cu probleme hepatice se simt adesea obosite și nu au apetit. Când aceste semne sunt persistente și nu sunt asociate cu oboseala normală, solicitați asistență medicală.

5. Febră

În unele cazuri, cu probleme cu această glandă, pacienții suferă de dureri abdominale, se simt foarte obosiți. Dacă aveți aceleași simptome, asigurați-vă că vă monitorizați temperatura corpului. Dacă aveți o creștere, acesta este un posibil semnal al prezenței unui proces inflamator sau infecțios.

6. Dureri musculare

Dacă mușchii și articulațiile sunt în mod constant dureroase sau aveți vânătăi pe piele și picioarele umflate, aceasta poate fi o încălcare a activității funcționale a ficatului.

7. Decolorarea urinei și a scaunelor

Urina poate deveni mai întunecată și scaunele mai deschise dacă ficatul nu își face treaba.

8. Mâncărimi ale corpului

Pielea dumneavoastră poate mâncărimi din cauza congestiei biliare. Acesta este modul în care organismul reacționează la toate toxinele acumulate pe care ficatul nu le-a putut detoxifica.

9. Sngerări