Uimitoarea poveste a lui Crevete, motanul supraviețuitor al exploziei din Crevedia: Fără un mișcăt în plus, parcă a trăit toate experiențele vieții

În mijlocul tragicei explozii de la Crevedia, suferința a atins și animalele, nu doar oamenii. Unul dintre supraviețuitorii fără voce este un mic pisoi botezat ulterior Crevete, care a rămas fără mustăți, topite de flăcări. Aspectul său sugerează că nu mai mâncase de mult timp, era extrem de slăbit.

Povestea lui Crevete a devenit virală pe internet după ce a fost prezentată pe diverse grupuri de iubitori de animale. Un martor a povestit detaliat prima sa întâlnire cu acest pisoi rănit, descriind cum acesta a ieșit cu timiditate de sub dărâmături, având nasul, urechile, ochii și dinții arși. Cu toate acestea, Crevete nu a cerut nimic – nu a cerut apă, mâncare sau ajutor. Nu a emis niciun sunet, ci a căutat doar compania oamenilor, poate dorindu-și doar o mângâiere.

Martorul a explicat: “La marginea Crevediei, dintr-un morman de dărâmături, a ieșit acest mic băiețel, cu aproximativ trei luni, cu mustățile, botul, urechile, ochii, labele arse și un dinte rupt… te întrebi cum a supraviețuit, cum flăcările nu i-au afectat complet vederea sau nu l-au rănit mai grav. Nu pot să spun că se mișcă cu ușurință, dar stă în picioare, a venit singur spre oameni.”

Ceea ce nu se poate vedea în fotografie este atitudinea lui. Chiar și în starea sa precară, Crevete nu s-a plâns, nu a scos niciun sunet și nu a cerut nimic. Părea să privească cu înțelepciunea unui bătrân înțelept de 98 de ani, care a văzut tot ce poate oferi viața și care a acceptat ideea că timpul său ar putea fi limitat. Poate sună straniu, dar asta am simțit când m-a privit.

Colegul George l-a numit inițial “Creve” și a fost martor la transformarea numelui în “Crevete”. Chiar dacă nu este un nume obișnuit, asta i-a rămas.

Începând cu data de 29 august 2023, Crevete a devenit un membru al familiei și asta spune totul. Un album foto cu Crevete va fi publicat la cererea celor care l-au întâlnit și doresc să urmărească evoluția sa. În prezent, are un medic personal foarte talentat și se află în carantină într-un apartament cu două camere, datorită bunăvoinței unor oameni cu inimi mari. Cu toate acestea, el nu renunță. Medicul afirmă că este atât de slab încât cu siguranță a fost chinuit de foame de mult timp.

Deși poate părea ciudat să spunem asta… Crevete a avut noroc. Nu putem salva pe toți… dar fiecare dintre noi poate contribui cu ceea ce poate. Din păcate, tragediile vor continua să apară, unele dintre ele inevitabile, precum cele naturale, iar altele tragice, unde ne putem doar imagina durerea. Să ne concentrăm asupra partii pozitive. Cred că dacă fiecare dintre noi face ce este corect și uman posibil, din locul în care se află, atunci lumea va deveni un loc mai bun. Poate că România ar fi fost asemenea Elveției dacă am fi acționat astfel după Revoluție. Cert este că un lucru este sigur: Crevete nu se predă, și nici noi nu ar trebui să facem asta.” – Postare pe Facebook de către Ki Patru.